ΓαργαλιάνοιΤοπικά Νέα

Οι Γαργαλιάνοι τίμησαν με λαμπρότητα την μνήμη του πολιούχου τους Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτη [εικόνες – βίντεο]

 

0


Οι Γαργαλιάνοι, όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος τίμησαν και γιόρτασαν πανηγυρικά, με λαμπρότητα και κάθε επισημότητα τη μνήμη του πολιούχου τους Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτη.

Σήμερα το πρωί στον Ιερό Ναό Γενεσίου τη Θεοτόκου τελέσθηκε αρχιερατική θεία λειτουργία μετά του Ιερού Κλήρου της πόλης και όχι μόνο, παρουσία των πολιτικών αρχών του τόπου και των σωμάτων ασφαλείας. Πλήθος πιστών προσήλθε στον Ιερό Ναό για να προσευχηθεί και να προσκυνήσει την ιερή εικόνα.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας έγινε λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, συνοδεία της Φιλαρμονικής και μαθητών, στους κεντρικούς δρόμους, με κατάληξη την κεντρική πλατεία, όπου αναπέμφθηκαν δεήσεις παρουσία πλήθους πιστών. Μετά την Απόλυση, ο Δήμος Τριφυλίας και η Δημοτική Κοινότητα Γαργαλιάνων προσέφεραν γλυκό και αναψυκτικό στους επίσημους προσκεκλημένους στο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης των Γαργαλιάνων όπου οι αρχές αντάλλαξαν ευχές.

Να σημειωθεί ότι χθες το απόγευμα τελέσθηκε Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος στον Ιερό Ναό Γενεσίου της Θεοτόκου.

Στον εορτασμό συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Π. Κατσίβελας, η Αντιπεριφερειάρχης κα. Ε. Αλειφέρη, o Αντιπεριφερειάρχης κ. Περικλής Μαντάς, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Τριφυλίας κ. Ι. Καλκαβούρας, ο Επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Ε. Ανδρινόπουλος, ο πρώην Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κ. Κόλλιας, περιφερειακοι σύμβουλοι, αντιδήμαρχοι, πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας.

Ευχές Αλειφέρη

Η κα. Αλειφέρη επεσήμανε το γεγονός ότι η μορφή του Διονυσίου του Αρεοπαγίτη είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση καθώς έγινε Χριστιανός μετά από σκέψη. Στη συνέχεια η κα. Αλειφέρη έδωσε τις ευχές της, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα πλεονεκτήματα της περιοχής της Τριφυλίας δηλώνοντας ότι για την Περιφέρεια αποτελεί μια σημαντική περιοχή.

Ευχές Κατσίβελα

Στο ευχετήριο μήνυμά του ο Δήμαρχος Τριφυλίας αναφέρθηκε στην τοπική εορτή των Γαργαλιάνων τονίζοντας πως πρόκειται για μια εορτή η οποία έρχεται από τα βάθη του χρόνου με τον κόσμο να συμμετέχει στις εκδηλώσεις της ημέρας. Ο κ. Κατσίβελας αναφέρθηκε στις οικονομικές δυσκολίες της εποχής λέγοντας πως, η αλήθεια είναι ότι πολύ δύσκολη εποχή ωστόσο η νέα σοδιά του λαδιού φέρνει μια καινούργια ελπίδα την οποία πρέπει να συντηρήσουμε, γιατί τόσα χρονιά σε τέτοια δύσκολη κατάσταση ποτέ δεν έχει έρθει η γενιά αυτών των ανθρώπων. Κλείνοντας εξέφρασε την ελπίδα αυτή η χρονιά να αποτελέσει μια καινούργια αρχή για μια νέα προοπτική και καινούργια ζωή.

Δείτε βίντεο από την περιφορά της εικόνας:

 

Δείτε βίντεο με τις ευχές Κατσίβελα & Αλειφέρη:

Δείτε εικόνες:

 

1

 

2

 

3

 

4

 

5

 

6

 

7

 

8

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button