Αγροτικά

Οι εγκρίσεις έργων αλλάζουν το τοπίο άρδευσης σε Αρκαδία, Κορινθία και Αργολίδα

Με απόλυτη ικανοποίηση παρακολουθούν τις εξελίξεις στην περιφέρεια οι εκπρόσωποι των ΤΟΕΒ στην Αρκαδία, στην Κορινθία και στην Αργολίδα. Σε αυτό συνετέλεσαν η πρόσφατη έγκριση από την οικονομική επιτροπή της πρότασης χρηματοδότησης του αρδευτικού έργου Μελισσίου στην ΠΕ Κορινθίας, συνολικού προϋπολογισμού 1.450.000 ευρώ, αλλά και της υποβολής πρότασης χρηματοδότησης του έργου βελτίωσης και εκσυγχρονισμού του αρδευτικού συστήματος του ΤΟΕΒ Έλους Κανδήλας, συνολικού προϋπολογισμού 1.241.195,40 ευρώ.

Όπως τονίζει στην «ΥΧ» ο αντιπρόεδρος του ΤΟΕΒ Κανδήλας, Δημήτρης Ξηρογιάννης, «πρόκειται για ένα σημαντικό έργο, που μπορεί να αναπτυχθεί περισσότερο και να αποδώσει στους κατοίκους. Πάμε για μία αναβάθμιση των αντλιοστασίων στον Οργανισμό μας, αφού αντιμετωπίζαμε μια σειρά προβλημάτων.

Από τη διατομή των καλωδίων μέχρι τις βάνες και τα μοτέρ των αεροσυμπιεστών έβγαιναν προβλήματα. Τώρα, πλέον, μας δίνεται η μεγάλη ευκαιρία να πάμε σε μία σημαντική αναβάθμιση του μηχανολογικού εξοπλισμού με αποκλειστικά ωφελούμενους τους παραγωγούς, που με τη σωστή άρδευση θα μειώσουν το κόστος παραγωγής τους». Υπενθυμίζεται ότι ο ΤΟΕΒ Έλους Κανδήλας έχει υπό την εποπτεία του 15 αντλιοστάσια, καλύπτοντας μία έκταση 20.000 στρ. με 1.750 ιδιοκτήτες.

Κόρινθος

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τις εξελίξεις είναι και ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Μελισσίου Κορινθίας, Κωνσταντίνος Αποστολόπουλος. Όπως επισημαίνει, «πρόκειται για ένα σημαντικό έργο και είναι η πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια που παίρνουμε χρήματα για έργα στον ΤΟΕΒ. Το πρόβλημα με το νερό είναι γνωστό σε όλους τους αρμόδιους και τώρα με αυτό το έργο θα επιτευχθεί μεγάλη οικονομία νερού».

Ο ΤΟΕΒ καλύπτει τις ανάγκες 3.000 στρεμμάτων, αλλά το συγκεκριμένο έργο, όπως μας εξήγησε ο κ. Αποστολόπουλος, αφορά «τον κάμπο που είναι γεμάτος λεμονιές σε μία έκταση 1.000 στρεμμάτων, ώστε με σωστή άρδευση να σωθούν. Παράλληλα, θα τοποθετηθούν μετρητές, προκειμένου πλέον να γνωρίζουμε με ακρίβεια τι θα πληρώνει ο κάθε παραγωγός».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button