Οικονομία

Οι εφοριακοί θα ελέγχουν και τη… συμπεριφορά των φορολογούμενων

Για πρώτη φορά φέτος, η εντολή στους Ράμπο της ΑΑΔΕ για ελέγχους δεν περιορίζεται στο «ξεσκόνισμα» βιβλίων, ταμειακών και αποδείξεων, αλλά εκτείνεται και στη… συμπεριφορά των φορολογούμενων.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του Διοικητή της Αρχής, που δίνονται νωρίς- νωρίς, στο πλαίσιο υλοποίησης του φετινού Επιχειρησιακού Σχεδίου αποφασίστηκε εντατικοποίηση της διενέργειας μερικών επιτόπιων ελέγχων, τόσο για τον έλεγχο εκπλήρωσης των φορολογικών υποχρεώσεων, της τήρησης των βιβλίων και της έκδοσης των φορολογικών στοιχείων, όσο και για την καταγραφή πληροφοριών για τη συμπεριφορά των φορολογουμένων.

Οι πληροφορίες αυτές θα καταχωρούνται και θα αξιοποιούνται για τη διενέργεια περαιτέρω ενεργειών, με απώτερο σκοπό τον εντοπισμό της αποκρυβείσας φορολογητέας ύλης για φορολογούμενους που ασκούν οποιαδήποτε δραστηριότητα ή διακινούν αγαθά.

Το Επιχειρησιακό Σχέδιο προβλέπει:

  • διενέργεια τουλάχιστον 8.000 μερικών επιτόπιων ελέγχων (εμφανείς έλεγχοι διακίνησης) σε όλη την επικράτεια
  • διενέργεια τουλάχιστον 30.000 μερικών επιτόπιων ελέγχων (πρόληψης).
  • διενέργεια τουλάχιστον 4.000 στοχευμένων μερικών επιτόπιων ελέγχων (πρόληψης) σε στοχευμένες γεωγραφικές περιοχές ή κλάδους επιτηδευματιών ή σε στοχευμένους ΑΦΜ επιχειρήσεων ή επιτηδευματιών.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button