Ελλάδα

Οι ΗΠΑ μας στέλνουν ένα αεροσκάφος αναγνώρισης P-8 για τη μάχη με την φωτιά

«Όπως όλοι στην Ελλάδα, έτσι και εμείς στη διπλωματική αποστολή των ΗΠΑ στην Ελλάδα είμαστε αποτροπιασμένοι από τις σκηνές καταστροφής που προκαλούνται από τις πυρκαγιές σε όλη τη χώρα και την ευρύτερη περιοχή» τονίζει σε δήλωσή του ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ.

Παράλληλα, χειροκροτεί τους πολλούς γενναίους πυροσβέστες, το στρατιωτικό προσωπικό και τους εθελοντές που εργάζονται για να περιορίσουν τις ζημιές και να σώσουν ανθρώπινες ζωές. «Γνωρίζουμε ότι αυτές οι πυρκαγιές έχουν απίστευτο αντίκτυπο και καταλαβαίνουμε από παρόμοιες εμπειρίες στις Ηνωμένες Πολιτείες πόσο δύσκολος θα είναι ο δρόμος μπροστά μας» προσθέτει.

Επίσης, ο Τζέφρι Πάιατ αναφέρει πως «ανταποκρινόμενοι σε αίτημα τις ελληνικής κυβέρνησης για υποστήριξη, είμαι ευγνώμων που το τμήμα του Πολεμικού Ναυτικού της Ευρωπαϊκής Διοίκησης των ΗΠΑ, μέρος των Ναυτικών Δυνάμεων των ΗΠΑ στην Ευρώπη, παρέχει ένα αεροσκάφος αναγνώρισης P-8 για την υποστήριξη των προσπαθειών πυρόσβεσης».

Καταληκτικά, ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα υπογραμμίζει πως μέσα από τέτοιες κοινές πρωτοβουλίες, αποδεικνύουμε τη δύναμη της συμμαχίας μας και πώς είμαστε ισχυρότεροι μαζί.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button