Ελλάδα

Οι καλύτερες χώρες για να μεγαλώσεις παιδιά. Σε ποια θέση είναι η Ελλάδα;

Σε τι κόσμο θα φέρουμε τα παιδιά μας; ‘Η, ακόμα πιο εύστοχα, ποιες είναι οι καλύτερες χώρες για να φέρουμε παιδιά; Η λίστα 2020 Best Countries to Raise Kids, η οποία μόλις ήρθε στη δημοσιότητα μέσα από το δημοσίευμα του usnews.com, βάζει σε σειρά τις χώρες βάσει 8 συγκεκριμένων χαρακτηριστικών. Πού είναι η Ελλάδα;

Χώρες που μεγαλώνουν μεγαλώνουν γερά παιδιά

Οι χώρες κατατάσσονται με βάση τα πιο σημαντικά ανθρωποκεντρικά κριτήρια. Ο σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα, το φιλικό προς την οικογένεια περιβάλλον και  νομικό καθεστώς, η ισότητα των φύλων, η ευτυχία που αισθάνονται οι κάτοικοι, η ισότητα των εισοδημάτων, το αίσθημα ασφάλειας, η επαρκής δημόσια εκπαίδευση, η ύπαρξη ενός αναπτυγμένου συστήματος υγειονομικής περίθαλψης. Στην έκθεση συμπεριλαμβάνονται συνολικά 73 χώρες, ενώ στην έρευνα πήραν μέρος 20.000 άτομα από την Ασία, την Ευρώπη, την Αμερική, τη Μέση Ανατολή.

Οι πρώτοι και οι τελευταίοι

Όπως επισημαίνει ο αναλυτής δεδομένων της ειδικής έκθεσης του US News & World Report, οι πρώτες θέσεις της λίστας ανήκουν στις χώρες που εξασφαλίζουν γενναιόδωρη γονική άδεια στις μαμάδες αλλά και στους μπαμπάδες, ποιοτική και δωρεάν προσχολική εκπαίδευση, αλλά κι ένα αξιόλογο καθολικό εκπαιδευτικό σύστημα. Καμία έκπληξη λοιπόν που στην πρώτη πεντάδα βλέπουμε την πρότυπη Σκανδιναβία- Δανία, Σουηδία και Νορβηγία, μαζί με Καναδά και Ολλανδία.

Η Ελλάδα εντοπίζεται στην 21η θέση, δηλαδή αρκετές θέσεις πάνω από τα μισά της λίστας, κάτω από την Πολωνία και πάνω από την  Σιγκαπούρη. Μπορούμε και καλύτερα.

Ως χειρότερες χώρες για να μεγαλώσουν παιδιά έχουν καταγραφεί το Καζακστάν, το Ομάν, η Γουατεμάλα, η Μιανμάρ και ο Λίβανος.

Οι χώρες στις 30 πρώτες θέσεις:

1.Δανία
2.Σουηδία
3.Νορβηγία
4.Καναδάς
5.Ολλανδία
6.Φινλανδία
7.Ελβετία
8.Νέα Ζηλανδία
9.Αυστραλία
10.Αυστρία
11.Ηνωμένο Βασίλειο
12.Λουξεμβούργο
13.Γερμανία
14.Γαλλία
15.Ισπανία
16.Ιταλία
17.Πορτογαλία
18.ΗΠΑ
19.Ιαπωνία
20.Πολωνία
21.Ελλάδα
22.Σιγκαπούρη
23.Τσεχία
24.Κροατία
25.Βραζιλία
26.Νότια Κορέα
27.Κόστα Ρίκα
28.Αργεντινή
29.Ταϊλάνδη
30.Σλοβακία

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button