ΓαργαλιάνοιΤοπικά Νέα

Οι «Κυπαρισσιακές Ηλιαχτίδες» φώτισαν τον ουρανό των Γαργαλιάνων! [εικόνες – βίντεο]

Θερμό χειροκρότημα για τα χορευτικά συγκροτήματα

Απολαυστικά ήταν τα χορευτικά συγκροτήματα που συμμετέχουν στο Διεθνές Φεστιβάλ Παράδοσης «Κυπαρισσιακές Ηλιαχτίδες» στην παράσταση που έδωσαν το βράδυ της Παρασκευής στην κεντρική πλατεία των Γαργαλιάνων, αποσπώντας θερμότατο χειροκρότημα.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την παρέλαση των συγκροτημάτων συνοδεία της Φιλαρμονικής Γαργαλιάνων και την παρουσίασή τους με την ανάκρουση του εθνικού ύμνου κάθε χώρας. Η παρουσίαση της εκδήλωσης έγινε από την εκπαιδευτικό Κατερίνα Δρούλια και την Ειρήνη Παπαχριστοφίλου.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο δήμαρχος Τριφυλίας, Παναγιώτης Κατσίβελας και ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του δήμου Τριφυλίας, Ανδρέας Μπουγάς. Από την πλευρά του ο δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας σημείωσε πως οι «Κυπαρισσιακές Ηλιαχτίδες» έχουν φωτίσει τον ουρανό σε μια συνάντηση παράδοσης, πολιτισμού, συναισθήματος, αισθήσεων, συνεργασίας, αλληλοσεβασμού, ποιότητας. Ο δήμος, ανέφερε, είναι ο εγγυητής αυτής της μεγάλης πολιτιστικής εκδήλωσης και θα συνεχίσει να υποστηρίζει αυτή την εκδήλωση. Ευχαρίστησε όλους τους συλλόγους που έχουν αγκαλιάσει τις αρχές της δημοτικής αρχής. Κλείνοντας, ο κ. Κατσίβελας χρησιμοποίησε μια φράση από την «Οδό Ονείρων» του Μανού Χατζιδάκι λέγοντας πως, «οι Έλληνες όταν δεν ονειρευόμαστε τραγουδάμε, και μετά χορεύουμε».

Ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Ανδρέας Μπουγάς σημείωσε ότι το Διεθνές Φεστιβάλ Παράδοσης αποτελεί κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός για το Δήμο Τριφυλίας.

Τα συγκροτήματα από την Ισπανία, την Ιταλία, τη Σλοβενία, το Κιργιστάν, το Περού με τη συμμετοχή του Μορφωτικού Συλλόγου Γαργαλιάνων και του Πολιτιστικού Συλλόγου Γαργαλιάνων έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους μεταφέροντας μέσα από το χορό, τις παραδόσεις, την κουλτούρα και τον πολιτισμό τους.

Φέτος το Φεστιβάλ συνδιοργανώνεται από το Δήμο Τριφυλίας και την Κοινωφελή του Επιχείρηση, την Περιφερειακή Ενωση Δήμων Πελοποννήσου και τον Μορφωτικό Εκπολιτιστικό Σύλλογο Κυπαρισσίας.

Η κεντρική παράσταση είναι προγραμματισμένη για σήμερα το βράδυ στην κεντρική πλατεία της Κυπαρισσίας με τη συμμετοχή της Εστίας Πιερίδων Μουσών – Κατερίνης και του οικοδεσπότη Μορφωτικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Κυπαρισσίας. Θα ακολουθήσουν παραστάσεις στις 26 του μηνός στο Κοπανάκι και στις 27 στα Φιλιατρά.

Δείτε βίντεο:

Δείτε εικόνες με τη σειρά που εμφανίστηκαν τα χορευτικά συγκροτήματα:

Μορφωτικός Σύλλογος Γαργαλιάνων

Σλοβενία

Ισπανία

Περού

Ιταλία

Κιργιστάν

Πολιτιστικός Σύλλογος Γαργαλιάνων

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button