Πολιτιστικά - ΕκδηλώσειςΤοπικά ΝέαΦιλιατρά

Οι μαθητές της Γ’ Γυμνασίου Φιλιατρών γυρίζουν το χρόνο πίσω – Ιστορική επισκόπηση της πόλης των Φιλιατρών

Γυμνάσιο Φιλιατρών- 1926 Το πρώτο Γυμνάσιο της Μεσσηνίας

 

“Σκοπός της ζωής μας, δεν είναι η χαμέρπεια,… σκοπός της ζωής μας είναι η αγάπη.”

έγραψε κάποτε ο ποιητής Ανδρέας Εμπειρίκος.

                                        

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Φιλιατρών, ορμώμενος από το γενικό κλίμα δυσαρέσκειας που επικρατεί σε όλα τα τεκταινόμενα της χώρας μας, την τελευταία δεκαετία, είναι στην ευχάριστη θέση, να προτείνει το δικό του “λιθαράκι”, προκειμένου να οδηγηθεί σταδιακά ο άνθρωπος στην παύση της τραγικής του κατρακύλας.

 

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ’ Γυμνασίου Φιλιατρών, την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019 και ώρα 8.30 μ.μ., στο Φουρναράκειο Πνευματικό Κέντρο, θα παρουσιάσουν μια σύντομη ιστορική επισκόπηση της πόλης των Φιλιατρών, της ιδιαίτερης πατρίδας τους.

 

Οι στόχοι που απορρέουν από το τόλμημα αυτό, είναι πολλαπλοί:

 

  • Το χτίσιμο συναισθηματικών δεσμών με τον τόπο που ζουν και αναπτύσσονται οι μαθητές μας, μέσω της γνώσης της θαυμαστής ιστορίας του.
  • Ο απεγκλωβισμός των εφήβων, από πεπατημένες συνήθειες και οδούς σχολικών εκδηλώσεων, που ούτε συνάδουν, ούτε τιμούν τη σχολική κοινότητα.
  • Η δόκιμη παιδεία που επιφέρουν η συνεργασία, η οικειότητα, η συνέπεια.

 

Ο Σύλλογός μας, υποκινούμενος πάντα από “το συμφέρον του παιδιού”, προσπαθεί πάντα, και εν μέσω πολλών εμποδίων, προκειμένου να μεταφέρει στα παιδιά αισιοδοξία, σεβασμό, αυτοεκτίμηση, αγάπη!

Θέλουμε τα παιδιά μας να είναι μαχητές, να ονειρεύονται, να δρουν με αυτοπεποίθηση, να βάζουν υψηλούς στόχους και να τους πετυχαίνουν! Θέλουμε να έχουν ήθος!

 

Θέλουμε τα παιδιά μας να γίνουν πολίτες του κόσμου, να ζουν ευτυχισμένη ζωή, να νοιώθουν πάντα ανοιχτή την αγκαλιά της ιδιαίτερης πατρίδας τους.

 

 

Φιλιατρά 15 Μαρτίου 2019

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button