ΓαργαλιάνοιΕκπαίδευσηΤοπικά Νέα

Οι μαθητές του 1ου και 2ου Νηπιαγωγείου Γαργαλιάνων ενάντια στις φυλετικές διακρίσεις

Δράσεις με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων

267 μαθητές και 21 εκπαιδευτικοί την Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2018, παρουσιάζουνστην Καλαμάτα, στη Θουρία, στα Αρφαρά, στο Πεταλίδι, στο Διαβολίτσι και στους Γαργαλιάνους, καλλιτεχνικές δραστηριότητες για την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα διαφορετικότητας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων.

 

Οι μαθητές και οι μαθήτριες με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών τους θα αναπτύξουν πρωτοβουλίες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στο πλαίσιο της Ημέρας Δράσης «Μαζί» του προγράμματος «Κι αν ήσουν εσύ;», που διοργανώνει το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες  σε διάφορες πόλεις της χώρας.

 

Στην κεντρική Πλατεία της Καλαμάτας στις 21 Μαρτίου στις 12μ,παιδιά από το 2ο Γυμνάσιο Καλαμάτας, το 7ο Γυμνάσιο Καλαμάτας και το ΕΕΕΕΚ Καλαμάτας  θα κατασκευάσουν πανό με μήνυμα σχετικό με τη διαφορετικότητα, τις πολιτισμικές διαφορές, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την αποδοχή. Επίσης θα παρουσιάσουν ταμπλό με στίχους και θα απαγγείλουν ποιήματα. Τέλος, θα διανείμουν και θα αναρτήσουν αφίσες που δημιούργησαν τα ίδια και θα κάνουν πορεία στο κέντρο της πόλης για να μοιραστούν με το κοινό το μήνυμα – αν όχι αίτημα και συνάμα βεβαιότητα – πως “μόνο μαζί μπορούμε”. Μαθητές από το  14ο Νηπιαγωγείο Καλαμάτας στο χώρο τους θα αναρτήσουν αφίσες με μήνυμα «Είμαστε μοναδικοί γιατί είμαστε διαφορετικοί».

 

Στο Διαβολίτσι το τοπικό  Γυμνάσιο Διαβολιτσίου θα πραγματοποιήσει ανάλογη δράση με πανό στο χώρο του σχολείου για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των εκπαιδευτικών και συμμαθητών τους.

 

Στη Θουρία το Νηπιαγωγείο Θουρίας, στο Πεταλίδι το Νηπιαγωγείο Πεταλιδίου, στα Αρφαρά το Νηπιαγωγείο Αρφαρών και στους Γαργαλιάνους το 1ο& 2ο Νηπιαγωγείο Γαργαλιάνων θα αναρτήσουν αφίσες με μήνυμα «Είμαστε μοναδικοί γιατί είμαστε διαφορετικοί» σε διάφορα σημεία σε τοπικό επίπεδο και θα μοιράσουν στους κατοίκους μπαλόνια με μηνύματα σχετικά με τα δικαιώματα του παιδιού.

 

Το πρόγραμμα «Κι αν ήσουν εσύ;» υλοποιείται για τέταρτη χρονιά φέτος από το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα. Είναι ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης στα ανθρώπινα δικαιώματα και σε θέματα προσφύγωνμέσα από βιωματικές δραστηριότητες, τεχνικές θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος.Είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και πιστοποιημένο από τον IDEA, τον Διεθνή Οργανισμό για το Θέατρο στην Εκπαίδευση.

Δείτε περισσότερα: www.humanrights.theatroedu.gr

 

Συμμετέχουν τα σχολεία: 2ο Γυμνάσιο Καλαμάτας, 7ο Γυμνάσιο Καλαμάτας, ΕΕΕΕΚ Καλαμάτας, Γυμνάσιο Διαβολιτσίου, Νηπιαγωγείο Αρφαρών, 1ο Νηπιαγωγείο Γαργαλιάνων,2ο Νηπιαγωγείο Γαργαλιάνων, Νηπιαγωγείο Θουρίας, 14ο Νηπιαγωγείο Καλαμάτας, Νηπιαγωγείο Πεταλιδίου.

 

Οι εκπαιδευτικοί: Πέρσα Κοτσονούρη, Σταύρος Αράπογλου, ΆλκηΔίμιζα, Αναστασία Αποστολοπούλου, Δήμητρα Τζανετάκη, Ειρήνη Σταθοπούλου, Αθηνά Κολαΐτη, Πωλίνα Γαιτανάρου, Ασημένια Ηλιοπούλου, Πηνελόπη Γιαννουσά, Δώρα Παπαδοπούλου, Δήμητρα Κανελλίδη, Μαρία Σάλμα, Γεωργία Τζήλου, Κονδυλία Μακρή, Φωτεινή Μπρέγιαννη, Άννα–ΧαράΤενέντε, Μαρία Πούλιου, Γαρυφαλλιά Τεριζάκη, Παρασκευή Κουσαρίδα, Ανδρονίκη Λέκκα.

Συντονισμός: Δήμητρα Τζανετάκη, Γεωργία Τζήλου.

Οργάνωση: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.
Σε συνεργασία με τη Δ/νση Δ/θμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας – Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.