Πολιτιστικά - Εκδηλώσεις

Οι Μεσσήνιοι της Πάτρας τίμησαν τον Παπαφλέσσα

00


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος η ετήσια εκδήλωση μνήμης του Γρηγορίου Δικαίου ή «ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ» και των συμπολεμιστών του, καθώς οι Μεσσήνιοι της Πάτρας τίμησαν, την Κυριακή 28 Μαΐου 2017, τη μνήμη τους και τη μάχη του Μανιακίου (20 Μαΐου 1825). Το πρωί τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέου Πάτρας και εν συνεχεία τρισάγιο στην προτομή του ήρωα στην ομώνυμη πλατεία όπου βρίσκεται, από τον Πρωτοπρεσβύτερο του Ι.Ν. Αγίου Ανδρέου Πάτρας Πατέρα Νικόλαο Σκιαδαρέση.

Κατόπιν, ακολούθησε ομιλία από τον Ταξίαρχο ε.α. Θεόδωρο Δημητρακάκη και κατάθεση στεφάνων από τον Αντιπεριφερειάρχη Δημήτριο Δριβίλα, τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών Παναγιώτη Μελλά, την Πρόεδρο του Συλλόγου μας Πηνελόπη Ν. Λαμπούση, το μέλος του Δ.Σ. του Γορτυνιακού Συνδέσμου Πατρών Γωγώ Καραλή και την Πρόεδρο του Συλλόγου Ευρυτάνων Αχαΐας Φωτεινή Τσιλιμέκη.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αποστράτων ΕΛ.ΑΣ. Ν. Αχαΐας και μέλος του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωμάτων Ασφαλείας κος Κωνσταντίνος Βοργίας, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Π.Ν. Αχαΐας Αντιναύαρχος ε.α. Μποϊλές Δημήτριος., από την Αστυνομική Δνση Αχαΐας ο Α/Δ Ιωάννης Κυριακόπουλος, ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Δ. Ελλάδας Γεώργιος Κουτρουμάνης και η πολιτευτής Αχαΐας Έλενα Κονιδάρη.

Στο μικρό χαιρετισμό της, η Πρόεδρός μας Πηνελόπη Λαμπούση ανέφερε: «Σεβαστοί Πατέρες, Κυρίες και Κύριοι, είμαστε όλοι εδώ σήμερα, ώστε να αποδώσουμε δόξα και τιμή στους Ήρωες της Επαναστάσεως, όχι για να τροφοδοτούμε ιστορικά μίση και πάθη αλλά για να παραδειγματιζόμαστε ως Νεοέλληνες κάθε ώρα και στιγμή από τη γενναιοψυχία τους και το αγέρωχο θάρρος τους. Έχουμε χρέος να αποτινάξουμε πολλούς σύγχρονους «δεσμούς» και χωρίς τα προγονικά πρότυπα να αποτελούν Φωτοδότες Φάρους, θα καταστούμε έρμαιο των τυχόντων καιροσκόπων. Κάποιοι έδωσαν τη ζωή τους για να είμαστε εμείς ελεύθεροι. Σεβασμό στον ηρωισμό τους και στη μνήμη τους και καρτερία για να ατενίσουμε ένα καλύτερο Αύριο. Σας ευχαριστώ Θερμά».

Για το Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο Α’ ΑΝΤΙΠΡΌΕΔΡΟΣ

Πηνελόπη Ν. Λαμπούση Κωνσταντίνος Βοργιάς

0

1

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button