Τοπικά Νέα

Οι πιο γνωστές ιστορίες κρυμμένων θησαυρών στην Πελοπόννησο

Χάρτες, πυξίδες, μεταλικοί ράβδοι, μηχανήματα ανίχνευσης μετάλλων και πολύτιμων λίθων, σκαπτικά μηχανήματα, αλλά και μαρτυρίες που μεταφέρονται από στόμα σε στόμα και γενιά σε γενιά συνθέτουν τα βασικά κομμάτια του παζλ της δραστηριότητας των σύγχρονων Ιντιάνα Τζόουνς στην Ελλάδα

Η Πελοπόννησος λόγω ακμής βασιλέων στην αρχαιότητα, λόγω τουρκοκρατίας αλλά και συμμετοχής στην στήριξη των συμμάχων την Κατοχή έχει πολλές αφορμές για μύθους, θρύλους και φήμες…
Σε αυτό συντελούν ευρήματα που δείχνουν ότι κάπου υπήρχαν θησαυροί τους ποίους νύκτα άνθρωποι με πληροφορίες και ειδικό εξοπλισμό τους ανέσυραν.
Σπίτια υπο κατάρρευση που ξαφνικά αποκτούν τρύπες με σχήματα. Λαγούμια και σκάμματα σε σχήμα πιθαριού που έγιναν σε μια νύκτα. Άνθρωποι που μέσα σε μια μέρα απέκτησαν ανεξήγητα πλούτη, λόφοι που λέγεται ότι κρύβουν θησαυρούς των αρχαίων. Σπηλιές με ονόματα ληστών στα βουνά της Πελοποννήσου που λέγεται ότι ληστές έκρυβαν εκεί τη λεία τους.
Χάρτες, πυξίδες, μεταλλικοί ράβδοι, μηχανήματα ανίχνευσης μετάλλων και πολύτιμων λίθων, σκαπτικά μηχανήματα, αλλά και μαρτυρίες που μεταφέρονται από στόμα σε στόμα και γενιά σε γενιά συνθέτουν τα βασικά κομμάτια του παζλ της δραστηριότητας των σύγχρονων Ιντιάνα Τζόουνς στην Ελλάδα.

Ήταν γύρω στο 1976 όταν στον Ταϋγετο εμφανίστηκαν Γερμανοί με τροχόσπιτα και χάρτες που έψαχναν όπως έλεγαν οι ντόπιοι για λίρες της Κατοχής σκάβοντας μέσα σε δάση. Ήταν γύρω στο 1990 όταν αρκετοί άρχισαν να ψάχνουν στους ελαιώνες της Πελλάνας για κάτι πολύτιμο αφού εκεί αποκαλύφθηκε ότι ήταν το Παλάτι του Μενέλαου.
Εργάτες και συνεργεία που κάνουν έργα σε αγρούς και ελαιώνες συχνά ανακαλύπτουν όπλα και αντικείμενα που κάποιος έχει συλλέξει και κρύψει…

Ο θησαυρός του Κιαμίλ-Μπέη

Ο Κιαμίλ-Μπέης ήταν ο πασάς της Κορίνθου και ένας από τους πλουσιότερους Τούρκους του Μοριά. Κατά την επανάσταση συνελήφθη και φυλακίστηκε. Η περιουσία που είχε αποκτήσει, σύμφωνα με οθωμανικά στοιχεία του 1800 συμπεριελάμβανε χρυσές λίρες, ατόφιο χρυσάφι, πολύτιμους λίθους αλλά και χρυσά κοσμήματα. Πολλοί είναι εκείνοι που πιστεύουν ότι ο θησαυρός αυτός δεν έχει βρεθεί και σε τακτές χρονικές περιόδους οι χρυσοθήρες ξαμολιούνται για να τον εντοπίσουν. Από την Κόρινθο και το Κιάτο μέχρι και την Τρίπολη αναζητούν τον περίφημο θησαυρό του Κιαμίλ- Μπέη χωρίς όμως να έχει βρεθεί κάτι.

Το σπαθί του Παλαιολόγου

Πολλές μαρτυρίες και «πληροφορίες» αναφέρουν ότι κάπου σε κάποια σπηλιά η τρύπα στο έδαφος υπάρχει και ο αυτοκρατορικό σπαθί του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, το οποίο είχε κεντηθεί με μεγάλους πολύτιμους λίθους. Πιθανές περιοχές είναι πέριξ του Μυστρά ή σε τόπους όπου έζησαν άνθρωποι του Παλατιού.

Ο θησαυρός του Λύκου στην Πελοπόννησο

Στο Μαίναλο Αρκαδίας, ο θρύλος λέει ότι έχει θαφτεί ο θησαυρός του ξακουστού λήσταρχου Λύκου ή Λύγγου, του οποίου η δράση στην περιοχή, χρονολογείται περί τις αρχές του 19ου αιώνα. Το καλοκαίρι του 2000 δυο Ελληνοαμερικανοί επιχειρηματίες με καταγωγή από την περιοχή έφεραν υπερσύγχρονο μηχάνημα για να σκανάρουν στον Μαίναλο αλλά ο θησαυρός αποδείχτηκε άνθρακας. Ο θρύλος λέει ότι ο λήσταρχος είχε σημαντικές ποσότητες χρυσού σε λίρες αλλά και πολύτιμους λίθους τα οποία έθαβε σε κασόνια στις διάφορες υπόγειες στοές του Μαίναλου. Στην ευρύτερη περιοχή λέγεται ότι και ο καπετάν Πέρδικας του Ελληνικού Απελευθερωτικού Στρατού έκρυβε στις στοές του βουνού χρυσές λίρες.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button