Δήμος Καλαμάτας

Ολοκληρώθηκε το δίκτυο ακαθάρτων και εγκαταστάθηκε ο Βιολογικός στην Άνω Βέργα

Με δύο σημαντικά έργα που υλοποιήθηκαν από το Δήμο και τη ΔΕΥΑ Καλαμάτας, θωρακίζεται περιβαλλοντικά η Άνω Βέργα.  Πρόκειται για την επέκταση του δικτύου ακαθάρτων, προϋπολογισμού μελέτης 250.000 €  και την εγκατάσταση compact Βιολογικού Καθαρισμού προϋπολογισμού 70.000€. Πρόκειται για μονάδα επεξεργασίας αστικών λυμάτων που θα εξυπηρετεί τον οικισμό και την ευρύτερη περιοχή της Άνω Βέργας  που είναι κατ’ εξοχήν αγροκτηνοτροφικός και με έντονες τουριστικές πιέσεις τα τελευταία χρόνια. Τα έργα ήταν συγχρηματοδοτούμενα, μέσω του Προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι.

298170465 3254772214757633 2784819229390209249 n

«Το έργο είναι σημαντικό για την περιοχή και υποστηρίζει την αναπτυξιακή προοπτική της Άνω Βέργας», δήλωσε ο Δήμαρχος Καλαμάτας κατά την  επίσκεψή του στον οικισμό, συνοδευόμενος από τον διευθυντή των Τεχνικών Υπηρεσιών της ΔΕΥΑΚ Βασίλη Διαμαντόπουλο. Τόνισε επίσης ότι, για τη Δημοτική Αρχή η προστασία του περιβάλλοντος και των δημοτών δεν είναι κενό γράμμα αλλά διαρκής μέριμνα και υποχρέωση. Με αυτό το έργο, ένας ακόμη οικισμός θα προστατεύεται και μαζί του ολόκληρη η ανατολική περιοχή του Δήμου Καλαμάτας, πρόσθεσε.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button