Αθλητικά

Ολυμπιακός: Τα σενάρια πρόκρισης

Ο Ολυμπιακός έχασε στο Μόναχο, παραμένει χωρίς νίκη στον όμιλο, αλλά τουλάχιστον ήρθαν ευχάριστα νέα από το Βελιγράδι, εκεί όπου ο Ερυθρός Αστέρας γνώρισε την ήττα (4-0) από την Τότεναμ.

Αυτόματα η Μπάγερν εξασφάλισε μαθηματικά την πρόκρισή της στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, οι Λονδρέζοι δείχνουν ως το φαβορί για τη 2η, ενώ «ερυθρόλευκοι» και Σέρβοι μπορούν να τερματίσουν από 2οι μέχρι 4οι.

Ας δούμε επιγραμματικά τι θέλουν οι Πειραιώτες στα εναπομείναντα ματς, ενώ για την οικονομία της κουβέντας να τονίσουμε πως εάν ΧΑΣΟΥΝ από τον Ερυθρό Αστέρα στο Φάληρο θα τερματίσουν οριστικά 4οι. Οπως και στην περίπτωση που οι Σέρβοι κερδίσουν την Μπάγερν και εκείνοι δεν κερδίσουν στο Λονδίνο. Αρα το βράδυ της 26ης Νοεμβρίου υπάρχει το καλό σενάριο να διεκδικούν τη 2η θέση, αλλά και το απευκταίο να βρεθούν οριστικά 4οι.

Στα καλά σενάρια τώρα…

Με δύο νίκες και ισάριθμες ήττες της Τότεναμ, τότε ο Ολυμπιακός θα συνεχίσει στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Σε περίπτωση που την 5η αγωνιστική κάνει το ίδιο αποτέλεσμα με τους Σέρβους ή εκείνοι χάσουν και αυτός αποσπάσει ισοπαλία στο Λονδίνο, στις 11 Δεκεμβρίου θα του κάνει νίκη με «μισό-μηδέν». Βέβαια υπάρχει η πιθανότητα να επικρατήσει της Τότεναμ, ο Ερυθρός να ηττηθεί και αυτόματα με ισοπαλία στο φινάλε να είναι σίγουρα 3ος.  Ξέχωρα ότι θα «κοιτάει» και τη 2η θέση.

Εάν όμως ο Ερυθρός πάρει βαθμό από τους Βαυαρούς και εκείνος ηττηθεί στο Λονδίνο, ακόμη και αν κερδίσει με ένα γκολ διαφορά, θα υστερεί στην ισοβαθμία σε σχέση με τους Σέρβους, καθώς στο Μαρακανά έχασε με 3-1. Σε αυτή την περίπτωση για να πάρει την 3η θέση θα θέλει νίκη με 2-0 ή εάν σκοράρει ο Ερυθρός Αστέρας νίκη με 3 γκολ διαφορά (4-1, 5-2 κτλ). Εφόσον επικρατήσει με 3-1 τότε θα «μετρήσει» η συνολική διαφορά τερμάτων στον όμιλο, όπου αυτή τη στιγμή ο Ερυθρός Αστέρας βρίσκεται στο -10 και ο Ολυμπιακός στο -5. Με γνώμονα ότι οι «ερυθρόλευκοι» θα κερδίσουν 3-1, αυτόματα πάμε στο -3 ο Ολυμπιακός και στο -12 ο Ερυθρός, κάτι που σημαίνει πως για να μην προκριθούν οι Πειραιώτες θα πρέπει να χάσουν με εξωφρενικό σκορ στο Λονδίνο (πάνω από 8 γκολ διαφορά!).

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΕ 4 ΑΓΩΝΕΣ

1.Μπάγερν Μονάχου 12 15-4
2. Τότεναμ 7 12-9
3. Ερυθρός Αστέρας 3 3-13
4. Ολυμπιακός 1 5-10

ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ

5η αγωνιστική – 26 Νοεμβρίου 
Τότεναμ-Ολυμπιακός
Ερυθρός Αστέρας-Μπάγερν Μονάχου

6η αγωνιστική – 11 Δεκεμβρίου 
Ολυμπιακός-Ερυθρός Αστέρας
Μπάγερν Μονάχου -Τότεναμ

Καλύτερα αποτελέσματα στα μεταξύ τους παιχνίδια

1. Καλύτερη διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους παιχνίδια
2. Καλύτερη επίθεση μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν
3. Καλύτερη εκτός έδρας επίθεση μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν
4. Εάν με τα παραπάνω υπάρχει απόλυτη ισορροπία, τότε γίνεται σύγκριση των αποτελεσμάτων των ομάδων που ισοβαθμούν με τις υπόλοιπες ομάδες του ομίλου
5. Εάν και πάλι έχουμε απόλυτη ισορροπία, τότε μετρά η συνολική διαφορά τερμάτων στον όμιλο
6. Καλύτερη επίθεση στον όμιλο
7. Καλύτερη εκτός έδρας επίθεση στον όμιλο
8. Περισσότερες νίκες στον όμιλο
9. Περισσότερες εκτός έδρας νίκες στον όμιλο
10. Κατάταξη βάση του fair play στη διοργάνωση
11. Κατάταξη βάσει του UEFA Ranking

Πηγή: gazzetta.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button