Πολιτική

Ομιλία Λαμπρόπουλου στην Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης για την τροποποίηση των άρθρων του νέου Ποινικού Κώδικα

Ομιλία Βουλευτή Μεσσηνίας Ιωάννη Δ. Λαμπρόπουλου στην Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής επί του Νομοσχεδίου για την τροποποίηση των άρθρων του νέου Ποινικού Κώδικα (6/11/19).

 

«Κύριε Υπουργέ, τα τελευταία χρόνια όλοι οι προκάτοχοί σας Υπουργοί Δικαιοσύνης, έφεραν νομοσχέδια, που τα κακουργήματα τα μετέτρεπαν σε πλημμελήματα, τα αντίστοιχα πλημμελήματα σε πταίσματα και φυσικά μείωναν τις ποινές. Η αιτιολογία ήταν, ότι δεν χωράνε οι φυλακές και «πρέπει να τους βγάζουμε έξω».

Ήταν λύση αυτή; Άνοιγαν τις φυλακές, έβγαιναν πολλοί βαρυποινίτες- το είδαμε λίγο πριν τις τελευταίες εκλογές και μετά τις εκλογές, έβγαιναν έξω οι βαρυποινίτες- οι οποίοι στην πλειοψηφία τους ξανά πάλι τα ίδια έκαναν, τα ίδια εγκλήματα. Τους συλλαμβάνουν οι αστυνομικοί και την άλλη μέρα πάνε στον εισαγγελέα και αφήνονται ελεύθεροι.

Ο λαός μας τι λέει, τι ακούμε κάθε μέρα και γιατί οι αστυνομικοί να τρέχουν, να αντιμετωπίζουν κατάματα το έγκλημα, να κινδυνεύουν για να πιάσουν τους ίδιους τους εγκληματίες που θα ξαναμείνουν πάλι ελεύθεροι;

Δεν πάει έτσι η κοινωνία μας. Το έγκλημα θα αυξάνει και αυξάνει και η ανασφάλεια των πολιτών είναι βέβαιη, έχει περάσει μέσα τους. Το κυριότερο αγαθό είναι να νιώθει κάποιος ασφαλής. Αισθάνεται ασφαλής κάποιος στην ύπαιθρο, υπάρχει σπίτι στο χωριό που να μη το έχουν ανοίξει και να μένουν ατιμώρητοι, νέα παιδιά που πέφτουν στο έγκλημα και ξανά και ξανά, με πολλή ευκολία πλέον; Έτσι θα συνεχίσουμε. Θα πρέπει το Δικαιικό μας σύστημα να δώσει μηνύματα».

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button