Τοπικά Νέα

Ομόφωνες αποφάσεις στην Οικονομική Επιτροπή Τριφυλίας

Ομόφωνες ήταν οι χθεσινές αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Τριφυλίας, με την πρώτη απόφαση να αφορά την τροποποίηση προϋπολογισμού Δήμου Τριφυλίας, οικ. έτους 2020 (εισήγηση προς το Δ.Σ.), ύψους 9.927 ευρώ. Σύμφωνα με την εισήγηση ενισχύθηκαν κωδικοί για την προμήθεια καυσίμων στις δημοτικές ενότητες Κυπαρισσίας, Αετού, Τριπύλης και Αυλώνας, ενώ ένα μικρό ποσό (1.400 ευρώ) αφορά την συμπληρωματική σύμβαση του έργου ανάπλασης του Αγίου Ανδρέα Φιλιατρών. Ομόφωνα αποφασίστηκε επίσης και η τροποποίηση προϋπολογισμού της Κ.Ε.Π.Π.Α.ΠΕ.ΔΗ.Τ., οικ. έτους 2020, όπου αφορά τη δημιουργία κωδικού εσόδων με ποσό 240 ευρώ, καθώς και τη δημιουργία κωδικού εξόδων ύψους 16.000 ευρώ όπου αφορά απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Καλαμάτας, η οποία είναι άμεσα εκτελεστή και με την οποία η Κοινωφελή Επιχείρηση υποχρεώνεται να καταβάλλει στον κ. Νικ. Ζαχαρίου (εργαζόμενο με σχέση εργασίας Ι.Δ.Ο.Χ. ως δάσκαλος Ζωγραφικής στο Εικαστικό Εργαστήρι από τον Αύγουστο του 2011 έως το 2016).

Ακόμη, εγκρίθηκε η τριμηνιαία έκθεση αποτελεσμάτων εκτέλεσης προϋπολογισμού, Δήμου Τριφυλίας, Β΄ τρίμηνο οικ. έτους 2020, με την κα. Αλεξοπούλου να ζητά να ενημερωθεί για τα ποσοστά εκτέλεσης ως προς τα έσοδα, τις πληρωμές και τις επενδύσεις, κάτι που δεν έγινε καθώς δεν υπήρχαν διαθέσιμα τα στοιχεία.

Ομόφωνα έγινε και η τροποποίηση – συμπλήρωση της αριθ. 92/2020 αποφάσεως Οικον. Επιτροπής Δ. Τριφυλίας, ως προς τον τρόπο αποπληρωμής από τη ΔΕΥΑΤ προς το Δήμο του ποσού της οικονομικής της ενίσχυσης ως κάτωθι:

– Το σκέλος Β του αποφασιστικού της αριθ. 90/2020 αποφάσεως Οικον. Επιτροπής να αντικατασταθεί ως κάτωθι : «Η αποπληρωμή από την ΔΕΥΑΤ προς τον Δήμο του ποσού της ως άνω οικονομικής ενίσχυσης θα πραγματοποιηθεί σε εβδομήντα δύο (72) μηνιαίες ισόποσες δόσεις (άτοκες – χωρίς προσαυξήσεις) με εκχώρηση του ποσού αυτού από τα ταμειακά διαθέσιμα της ΔΕΥΑΤ που διατηρεί σε τραπεζικό λογαριασμό στην ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ. Η μηνιαία δόση θα καταβάλλεται στον Δήμο την 20η ημέρα κάθε μήνα.

– Στο σκέλος Γ του αποφασιστικού της αριθ. 90/2020 αποφάσεως Οικον. Επιτροπής να συμπληρωθούν τα κάτωθι : «Ακόμα και πριν την καταβολή στον Δήμο Τριφυλίας του αιτηθέντος ποσού των 201.606,67€, από το Υπουργείο Εσωτερικών και τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους [ΚΑΠ], εγκρίνεται η χορήγηση της ως άνω οικονομικής ενίσχυσης προς την ΔΕΥΑΤ από ίδιους πόρους του Δήμου».

– Να συμπληρωθεί σκέλος Δ στο αποφασιστικό της αριθ. 92/2020 αποφάσεως Οικον. Επιτροπής, το οποίο θα αναφέρει τα κάτωθι: «Εξουσιοδοτείται ο κ. Δήμαρχος Τριφυλίας όπως υπογράψει την σύμβαση εκχώρησης μεταξύ του Δήμου Τριφυλίας και της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης – Αποχέτευσης Δήμου Τριφυλίας ΔΕΥΑΤ».

Πάντως, για το συγκεκριμένο θέμα η δημοτική σύμβουλος Σταματία Αλεξόπουλου παρατήρησε πως με τόσες αλλαγές και συμπληρώσεις που έγιναν ίσως θα έπρεπε να παρθεί νέα απόφαση.

Επίσης, αποφασίστηκε η έκπτωση του ενοικίου, κατά 40% του συνολικού μισθώματος, για τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο, για τα δημοτικά ακίνητα στη Δ.Ε. Αετού (Τουριστικό Περίπτερο «Ο ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΣ») και το ακίνητο στη Δ.Ε. Γαργαλιάνων  (Κατάστημα «ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑ ΚΟΚΚΩΝΗ»).

Επιπλέον, έγινε ο καθορισμός όρων της ανοικτής ηλεκτρονικής διαγωνιστικής διαδικασίας άνω των ορίων «ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ – ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ», προϋπολογισμού 356.012 ευρώ, με τις προσφορές να γίνονται δεκτές μέχρι τις 23 Σεπτεμβρίου, ενώ το άνοιγμά τους θα γίνει στις 25 Σεπτεμβρίου. Ωστόσο, η δημοτική σύμβουλος Μαρία Πανουσιοπούλου αναρωτήθηκε με ποιο σκεπτικό ο δήμος προχωρά σε διαγωνισμό για όλα τα οχήματα του δήμου, για έναν χρόνο, και τι θα συμβεί σε περίπτωση που υπάρξουν ανάγκες μέχρι να γίνει ο διαγωνισμός. Απατώντας ο αντιδήμαρχος κ. Αντώνης Βλάχος είπε ότι ο διαγωνισμός έτσι και αλλιώς θα είναι άγονος, όμως με την κατάθεση της μελέτης ο δήμος θα μπορέσει να προχωρήσει σε μία απευθείας ανάθεση. Όσον αφορά τις έκτακτες ανάγκες απάντησε ότι θα γίνει ότι γίνεται έως τώρα.

Τέλος, στην ίδια συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή  καθόρισε τους όρους διακήρυξης της δημοπρασίας για την εκμίσθωση του χώρου του για τη λειτουργία ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ ή άλλων ψυχαγωγικών παιγνίων, για το χρονικό διάστημα από 12-09 2020 έως και 18-09-2020. Η Δημοπρασία θα διενεργηθεί στο Δημοτικό Κατάστημα Κυπαρισσίας και στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, την  24η Αυγούστου 2019,  ημέρα Δευτέρα  και  ώρα 11:00 π.μ., ενώπιον της αρμόδιας Επιτροπής Δημοπρασιών για τη μίσθωση ακινήτων.

Να σημειωθεί ότι από την συνεδρίαση απουσίαζε ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης Γιάννης Μερκούρης.

Σχετικά Άρθρα

Ενα Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button