Κόσμος

Ονδούρα: Τον λίντσαραν μέχρι θανάτου κατηγορώντας τον ότι σκότωσε έναν άστεγο

Πέντε ύποπτοι συνελήφθησαν από τις αρχές της Ονδούρας με την κατηγορία ότι συμμετείχαν, μαζί με εκατοντάδες άλλους ανθρώπους, στο λιντσάρισμα ενός Ιταλού, σε αντίποινα για τη δολοφονία ενός άστεγου ηλικιωμένου. Την Πέμπτη ένα πλήθος 600 ανθρώπων επιτέθηκε με πέτρες, ξύλα και ματσέτες στον Τζόρτζιο Σκάνου μέσα στο σπίτι του στην πόλη Σάντα Άνα δε Γιουσγκουάρε, στην επαρχία Τσολοουτέκα της νότιας Ονδούρας.

Σύμφωνα με το υπουργείο Ασφαλείας, το πλήθος επιτέθηκε στον Σκάνου κατηγορώντας τον ότι ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου έναν 78χρονο άστεγο επειδή του κατέστρεψε κάποια διακοσμητικά φυτά που είχε στον κήπο του.

«Περισσότεροι από 600 εξαγριωμένοι κάτοικοι μπήκαν στην κατοικία και με ξύλα, πέτρες και ματσέτες σκότωσαν τον Ιταλό που κατηγορούσαν ότι σκότωσε τον Χουάν ντε Ντίος Φλόρες», είπε η Ρεμπέκα Μαρτίνες, η εκπρόσωπος του υπουργείου. Το πλήθος πυρπόλησε ένα τμήμα του σπιτιού και ένα αυτοκίνητο.

Η αστυνομία συνέλαβε πέντε ανθρώπους, ηλικίας από 19 μέχρι 55 ετών, για τη δολοφονία του Σκάνου. Ο Ιταλός ήταν συνταξιούχος μηχανικός και ζούσε σε αυτήν την πόλη ενώ η σύζυγος και τα δύο παιδιά του κατοικούν στην πρωτεύουσα Τεγκουσιγκάλπα. Η Μαρτίνες είπε ότι οι αρχές αναζητούν και άλλους που εμπλέκονται στο λιντσάρισμα του Σκάνου. Οι αστυνομικοί ήταν παρόντες τη στιγμή της επίθεσης αλλά δεν κατάφεραν να αποτρέψουν τη δολοφονία, λόγω του μεγάλου πλήθους.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button