ΕκπαίδευσηΤοπικά Νέα

Ορισμός Υπευθύνου Προστασίας Ανηλίκων στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Τριφυλίας

«Ορισμός Υπευθύνου Προστασίας Ανηλίκων στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς τον Φορέα Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης, Αθλητισμού Δήμου Τριφυλίας».

Ο Δήμαρχος Τριφυλίας και Πρόεδρος του Φορεά, έχοντας υπόψη μεταξύ άλλων, τις διατάξεις τον άρθρου 5 του Ν. 4837/2021 (ΦΕΚ 178/01-10-2021 τ. Α’) «Πρόληψη και αντιμετώπιση περιστατικών κακοποίησης και παραμέλησης ανηλίκων, Πρόγραμμα “Κυψέλη” για την αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών σε βρεφικούς, βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, διατάξεις για την προώθηση της αναδοχής και της υιοθεσίας, “Προσωπικός Βοηθός για τα Άτομα με Αναπηρία” και το γεγονός ότι στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς δεν απασχολείται προσωπικό τον κλάδου Κοινωνικών Λειτουργών ή Ψυχολόγων αλλά οι ειδικότητες ΠΕ Νηπιαγωγών και ΤΕ Βρεφονηπιοκόμων, αποφάσισε να ορίσει Υπεύθυνη Προστασίας Ανηλίκων στις αντίστοιχες Δομές του Δήμου:

Η Υπεύθυνη Προστασίας Ανηλίκων δεσμεύεται από την υποχρέωση τήρησης απορρήτου κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τον.

Επιπλέον, οι ανωτέρω Δομές υποχρεούνται να αναρτούν σε εμφανές σημείο των κοινόχρηστων χώρων τους το όνομα, τα στοιχεία επικοινωνίας και τα κανάλια επικοινωνίας με τον Υπεύθυνο Προστασίας Ανηλίκων.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button