Τοπικά Νέα

Ορκίστηκε ο νέος δήμαρχος Τριφυλίας Γιώργος Λεβεντάκης – “Από αύριο το πρωί προχωράμε όλοι μαζί!” [εικόνες – βίντεο]

Το κατάστημα λειτουργεί υπό νέα διεύθυνση και διανυκτερεύει καθ’όλο το 24ωρο και είναι δικό σας, είπε ο νέος Δήμαρχος καταχειροκροτούμενος από το συγκεντρωμένο πλήθος.

Παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 24 Αυγούστου 2019 στην πλατεία Δημαρχείου Κυπαρισσίας, μπροστά από το Δημοτικό Μέγαρο Τριφυλίας, η τελετή ορκωμοσίας του Δημάρχου Τριφυλίας κ. Γεωργίου Λεβεντάκη, του νέου δημοτικού συμβουλίου, των συμβούλων δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων και των εκπροσώπων τοπικών κοινοτήτων. Την ορκωμοσία της νέας δημοτικής αρχής και τον αγιασμό για τη νέα θητεία τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Τριφυλίας κ.κ. Χρυσόστομος.

Να σημειωθεί ότι 7 εξ αυτών (τοπικοί σύμβουλοι και ένας δημοτικός σύμβουλος, ο Σαράντος Κουκούμης) έδωσαν πολιτικό όρκο.

Η προσέλευση ήταν εντυπωσιακή χωρίς προηγούμενο γεγονός που αποτελεί και ένδειξη όχι μόνο της ανταπόκρισης που έχει η εκλογή Λεβεντάκη στους πολίτες της Τριφυλίας αλλά και των αυξημένων προσδοκιών που έχουν αναπτύξει έναντι της νέας δημοτικής αρχής, που αναλαμβάνει καθήκοντα την 1η Σεπτεμβρίου 2019.

Μήνυμα του νέου δημάρχου προς πάσα κατεύθυνση

Συγκινημένος ο δήμαρχος Τριφυλίας κ. Γιώργος Λεβεντάκης στην σύντομη ομιλία του αφού ευχαρίστησε τους πολίτες για την παρουσία τους στην τελετή ορκωμοσία, δήλωσε: «Θα πρέπει να υπάρχουν συνεργασίες, σύνεση και όλοι μαζί να προχωρήσουμε και να κάνουμε ότι καλύτερο για την Τριφυλία. Παρακολούθησα τις ομιλίες των Βουλευτών, μιλήσανε για την Τσάκωνα. Δεν είπαν όμως τίποτα για το δρόμο Κυπαρίσσια – Γαργαλιάνοι, οι οποίοι γνωρίζουν ότι είναι επικίνδυνος και γίνονται ατυχήματα συχνά. Με όλη την αγάπη και τον σεβασμό, όλο τον καιρό που κάνατε τον προεκλογικό αγώνα, όλα αυτά που είδατε δεν θα πρέπει να γίνουν οι δρόμοι; […], γιατι, την επόμενη τετραετία να πάτε μονοί σας, εγώ δεν θα έρθω, και να τους πείτε γιατί δεν έγιναν. Η Τριφυλία έχει μείνει πάρα πολύ πίσω, θα πρέπει συγκριτικά με άλλους δήμους να βοηθηθούμε, στο τέλος θα το κρίνει ο κόσμος». Ο κ. Λεβεντάκης αναφέρθηκε στην άσχημη εικόνα που δείχνουμε στον τομέα της καθαριότητας, ζητώντας την συμμετοχή και συμπαράσταση του κόσμου προκειμένου να αλλάξει η εικόνα, ενώ τόνισε πως ο ίδιος προσωπικά θα προσπαθήσει να αλλάξει την άσχημη εικόνα. Επίσης, αναφέρθηκε στην οικονομική συνεισφορά της Τριφυλίας στην εθνική οικονομία από τη διακίνηση των προϊόντων.

Ευχές για καλή θητεία έδωσε και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Τριφυλίας κ.κ. Χρυσόστομος.

Ο Μητροπολίτης ευχήθηκε η νέα διακονία που ανέθεσε ο λαός να είναι απρόσκοπτη, ακίνδυνη, ελπιδοφόρος ώστε στο τέλος να επαναλάβετε τον λόγο του Απόστολου Παύλου για το καλό του Δήμου αλλά και την κοινωνία μας με το φωτισμό του κυρίου και της Παναγιάς μας.

Στην τελετή παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, οι βουλευτές Γιάννης Λαμπρόπουλος, Μίλτος Χρυσομάλλης και Περικλής Μαντάς, o νέος Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, οι τέως δήμαρχοι Κυπαρισσίας, Ηλίας Τσίγγανος, Αετού, Δημήτρης Βόγκας και Τριφυλίας, Κώστας Κόλλιας, η εκπρόσωπος του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Γενική Διευθύντρια ΥΠΕΘ, Δόκτωρ Αναστασία Πολιτοπούλου, ο Δήμαρχος Αίγινας Δημήτρης Μούρτζης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Βαγγέλης Ξυγκώρος και η απερχόμενη αντιπεριφερειάρχης Αντωνία Μπούζα.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Βουλευτής Μεσσηνίας Γιάννης Λαμπρόπουλος, ο οποίος αφού ευχήθηκε σε όλους τους δημοτικούς σύμβουλους καλή θητεία, σημείωσε πως ο όρκος που δόθηκε είναι για το καθήκον, για ένα καλύτερο αύριο για την Τριφυλία και την πατρίδα. Αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα της περιοχής, τονίζοντας πως θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε αυτά τα προτερήματα. Επίσης, αναφέρθηκε στο δρόμο Καλό Νερό – Τσακώνα, τονίζοντας πως θα πρέπει να γίνει το έργο αυτό πάση θυσία μέσα στην τετραετία που διανύουμε.

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Βουλευτής Μεσσηνίας Μίλτος Χρυσομάλλης, ο οποίος αφού ευχήθηκε και αυτός με τη σειρά του καλή θητεία στους δημοτικούς συμβούλους και το νέο δήμαρχο, στη συνέχεια ανέφερε πως η στόχευση όλων είναι κοινή και είναι τα έργα, σημειώνοντας πως τα όποια προβλήματα θα πρέπει να λυθούν και δεν έχουν χρώμα. Μιλώντας για το δήμο Τριφυλίας είπε πως πρόκειται για ένα δήμο με πολλά συγκριτικά προτερήματα αλλά και ιδιαιτερότητές. Τόνισε πως αυτή τη στιγμή οι πόροι προέρχονται κυρίως από το ΕΣΠΑ και θα πρέπει να το εκμεταλλευτούμε στο μέγιστο.

Στον χαιρετισμό του ο Βουλευτής Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς σημείωσε πως υπάρχει μια πρόκληση στο να διοικηθεί ένας δήμος σε δύσκολους περιόδους και θα πρέπει να βρεθούν πόροι προκειμένου να γίνουν έργα, «θα πρέπει να βρεθείτε διπλά στους ανθρώπους που έχουν οικονομικές ανάγκες, όλοι οι βουλευτές θα είμαστε στο πλάι σας», είπε ο κ. Μαντάς απευθυνόμενος στον κ. Λεβεντάκη, ενώ ευχαρίστησε και την προηγουμένη δημοτική αρχή για το έργο που προσέφερε στον τόπο.

Χαιρετισμό απεύθυνε και ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ. Ζαχαρίας Κανελλόπουλος, αλλά και ο απερχόμενος δήμαρχος Τριφυλίας κ. Παναγιώτης Κατσίβελας ο οποίος στην ομιλία του στάθηκε στα έργα που έγιναν ή βρίσκονται σε εξέλιξη.

Δείτε εικόνες και βίντεο:

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button