Τοπικά Νέα

Ούτε αυτή την εβδομάδα θα γίνουν εξετάσεις οδήγησης στη Μεσσηνία

Χωρίς πρακτικές εξετάσεις θα μείνουν και αυτή την εβδομάδα οι υποψήφιοι οδηγοί στη Μεσσηνία, αλλά τούτη τη φορά και στην υπόλοιπη Ελλάδα, καθώς οι εκπαιδευτές απέχουν από τη διαδικασία, διότι είναι πρακτικά αδύνατον να εφαρμοσθούν τα νέα δεδομένα που ζητά το υπουργείο.
Αντίθετα, αύριο οι θεωρητικές εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν κανονικά στη Διεύθυνση Μεταφορών Μεσσηνίας της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, καθώς το υπουργείο με επείγουσα εγκύκλιό του διευκρίνισε ότι μπορούν να γίνουν με το παλιό καθεστώς.
Να σημειωθεί ότι την προηγούμενη εβδομάδα δεν είχαν πραγματοποιηθεί στη Μεσσηνία ούτε οι θεωρητικές εξετάσεις, καθώς με εγκύκλιό του το υπουργείο είχε ζητήσει να έχει τοποθετηθεί στην αίθουσα διεξαγωγής ειδικός μηχανισμός που απενεργοποιεί τα κινητά τηλέφωνα και τις ηλεκτρονικές συσκευές. Κάτι τέτοιο, όμως, δεν ήταν δυνατό να γίνει μέσα σε λίγες ημέρες και έτσι δεν πραγματοποιήθηκαν οι εξετάσεις.

Ασφαλιστήριο που δεν υπάρχει!
Σε ό,τι αφορά τις πρακτικές εξετάσεις, σύμφωνα με τα νέα δεδομένα οι υποψήφιοι οδηγοί για την απόκτηση άδειας οδήγησης υποχρεούνται κατά τη διάρκεια διεξαγωγής της εξέτασης σε ειδική ασφαλιστική κάλυψη έναντι του κυρίου και κατόχου του οχήματος. Η ασφαλιστική δαπάνη πρέπει να περιλαμβάνει την ασφαλιστική ευθύνη έναντι τρίτων λόγω σωματικής βλάβης, ή ζημιών σε πράγματα, περιλαμβανομένης και της χρηματικής ικανοποίησης λόγω ηθικής βλάβης.
Η ασφάλιση θα καλύπτει υποχρεωτικά όλους τους χώρους διενέργειας εξέτασης υποψήφιων οδηγών δημόσιους ή ιδιωτικούς, κλειστούς ή ανοιχτούς. Οι υποψήφιοι οδηγοί θα πρέπει να προσκομίζουν το ασφαλιστήριο συμβόλαιο με τις ειδικές ασφαλιστικές καλύψεις πριν από την έναρξη της πρακτικής τους εξέτασης στον εκπαιδευτή, με ευθύνη του οποίου συμπληρώνεται ο φάκελος των υποψηφίων και ο οποίος τηρείται στην αρμόδια Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας στην οποία εξετάζονται οι υποψήφιοι οδηγοί και οδηγοί.

Αποχή
Αυτά, λέει το υπουργείο Μεταφορών, πρέπει πλέον να εφαρμόζονται. Μόνο που… οι ασφαλιστικές εταιρείες δεν έχουν βγάλει ακόμα τέτοια προϊόντα και, άρα, δεν μπορούν να τα παρέχουν. Μάλιστα, η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών από το Μάιο του 2018 έως και σήμερα έχει κοινοποιήσει τρία έγγραφα στο υπουργείο από τα οποία προκύπτει ότι δεν υπάρχει και πιθανόν δε δύναται να υπάρξει τέτοιο ειδικό ασφαλιστικό προϊόν.
Αυτός είναι και ο λόγος που οι εκπαιδευτές απέχουν από τις πρακτικές εξετάσεις και, μάλιστα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκπαιδευτών Οδήγησης αναφέρει σε χθεσινή ανακοίνωσή της προς το υπουργείο: «Αφενός, με την πρόβλεψη ενός ανύπαρκτου ασφαλιστικού προϊόντος και, αφετέρου, με την αδράνειά σας να παρατείνετε την υπουργική απόφαση για τη διεξαγωγή των πρακτικών εξετάσεων, έχει δημιουργηθεί ένα χάος το οποίο ζημιώνει υπέρμετρα τόσο εμάς, ως επαγγελματίες εκπαιδευτές οδήγησης, που εντελώς αναπάντεχα σταμάτησαν οι πρακτικές εξετάσεις, όσο και τους πολίτες που εντελώς ξαφνικά αδυνατούν να συμμετάσχουν στις πρακτικές εξετάσεις απόκτησης άδειας οδήγησης».

Της Βίκυς Βετουλάκη στο Θάρρος 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button