Κόσμος

Ο άνδρας που κοιμάται 300 ημέρες τον χρόνο

Αν κοιμόμαστε κατά μέσο όρο 8 ώρες την ημέρα, τότε κάθε χρόνο κοιμόμαστε περίπου 120 ημέρες. Μπορεί να σας φαίνεται πολύ αλλά δεν είναι και τόσο. Υπάρχουν άνθρωποι που κοιμούνται αρκετά λιγότερο, αλλά και αρκετά περισσότερο. Ο 42χρονος Purkharam από την Ινδία, κοιμάται πολύ περισσότερο.

Ο Ινδός από το χωριό Bhadwa, υποφέρει από μια σπάνια πάθηση που ονομάζεται Axis Hypersomnia. Κοιμάται περίπου 300 ημέρες τον χρόνο και οι συγγενείς του τον ταΐζουν, τον πλένουν και τον βάζουν να εργαστεί ενώ κοιμάται.

Οι περισσότεροι άνθρωποι κοιμούνται 6 με 8 ώρες καθημερινά. Ο Purkharam αν πέσει για έναν υπνάκο μένει στο κρεβάτι για 25 ημέρες. Διαγνώστηκε με τη σπάνια διαταραχή πριν από 23 χρόνια και από τότε η κατάσταση του επηρεάζει τον τρόπο ζωής του αμεσότατα.

Ανοίγει το μανάβικο του μόνο 5 ημέρες τον μήνα, αφού όταν πέσει για ύπνο του είναι εξαιρετικά δύσκολο γι’ αυτόν να ξυπνήσει. Η οικογένειά του λέει πως αρχικά κοιμόταν 7 με 8 ημέρες συνεχόμενα, αλλά όσο περνούν τα χρόνια η κατάσταση χειροτερεύει, έχοντας φτάσει να κοιμάται περίπου 20 με 25 ημέρες. Του δίνουν να φάει ενώ κοιμάται, τον πλένουν, ενώ μπορεί να τον πάρει ο ύπνος όσο βρίσκεται στη δουλειά.

@indiatimes.com

Ο ίδιος λέει πως παρά τη θεραπεία και τον υπερβολικό ύπνο, αισθάνεται μονίμως κουρασμένος και η παραγωγικότητά του είναι πεσμένη. Ταυτόχρονα, παραπονιέται και για άλλα συμπτώματα, όπως οι έντονοι πονοκέφαλοι. Η γυναίκα του και η μητέρα του, ελπίζουν να γίνει σύντομα καλά και να ζήσει μια φυσιολογική ζωή.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button