Αθλητικά

Ο άνθρωπος στον οποίον οφείλεται η μεγαλύτερη κατάρα στην ιστορία του αθλητισμού

Την επόμενη των Χριστουγέννων του 1919, ο κόσμος της Βοστώνης δέχθηκε ένα σοβαρό χτύπημα. Ο θρύλος του μπέιζμπολ Babe Ruth, στα 24 του ακόμα, μετά από πέντε χρόνια στους Boston Red Sox, πουλήθηκε στους New York Yankees για 100.000 δολάρια. Το μεγαλύτερο ποσό που είχε δαπανηθεί για αθλητή του μπέιζμπολ εκείνη την εποχή.

Ο Babe Ruth είχε γίνει ο ηγέτης των Boston κερδίζοντας 3 από τα 5 πρωταθλήματα που διεκδίκησε με την ομάδα των Red Sox. O «Bambino», όπως τον έλεγαν, ήταν ήδη θρύλος. Από την άλλη, η μεγαλύτερη πλέον ομάδα του μπέιζμπολ σε τίτλους, οι New York Yankees, έψαχνε ακόμα τον τρόπο να πανηγυρίσει τον πρώτο της τίτλο. Ο προπονητής ζήτησε τον Βabe Ruth ώστε να φτιάξει γύρω του μια ομάδα που θα διεκδικούσε το πρωτάθλημα, γνωρίζοντας πως οι Red Sox είχαν οικονομικά προβλήματα.

@wikipedia.org

Το δώρο Χριστουγέννων για τους φιλάθλους των Yankees έγινε ο εφιάλτης των Red Sox. Ο Babe Ruth μεταπήδησε στην ομάδα του Bronx και έμεινε 14 χρόνια κερδίζοντας 4 World Series. Μεταμόρφωσε της ομάδα των Yankees, οι οποίοι ύστερα από τους πρώτους τέσσερις τίτλους κέρδισαν άλλους 23. Η ομάδα που βρίσκεται πίσω τους είναι οι St. Louis Cardinals με μόλις 11.

Ο Babe Ruth έκανε ρεκόρ το 1920 με 54 Home Runs. Τα επόμενα χρόνια έσπασε το δικό του ρεκόρ και τα 60 που έκανε το 1927 παρέμειναν ως ρεκόρ για τρεις δεκαετίες. Όμως δεν συνέβη το ίδιο για την πρώην ομάδα του. Οι Red Sox ήταν μέχρι τότε η πιο επιτυχημένη ομάδα στη λίγκα έχοντας κερδίσει 5 από τα πρώτα 16 πρωταθλήματα του μπέιζμπολ.

@history.com

Όσο όμως τα χρόνια περνούσαν, τα πρωταθλήματα δεν έρχονταν, με το φάντασμα του Babe Ruth να πλανιέται πάνω από το Fenway Park. Έτσι δημιουργήθηκε η «κατάρα του Bambino», την οποία πολλοί φίλαθλοι των Red Sox πίστευαν. Χρειάστηκαν 86 χρόνια για να σπάσει, με τους Red Sox να χρησιμοποιούν την μέθοδο του Billy Beane, «Sabermetrics» (την οποία είδαμε αναλυτικά στην ταινία «Moneyball»), για να κερδίσουν το World Series το 2004. Η «κατάρα του Bambino» είναι η μακροβιότερη κατάρα στο μπέιζμπολ, με δεύτερη εκείνη του Έλληνα William Sianis και της κατσίκας του (Billy), που κράτησε 71 χρόνια για τους Chicago Cubs.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button