Τοπικά ΝέαΦιλιατρά

Ο Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών για την πυροπροστασία στην πόλη

Με αφορμή την χθεσινή πυρκαγιά σε οικία στα Φιλιατρά, ο Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών με σχετικό έγγραφό του προς την Πυροσβεστική Υπηρεσία Γαργαλιανων, επανέρχεται και ζητά την παρουσία επανδρωμένου πυροσβεστικού οχήματος στα Φιλιατρά, επί 24ώρου βάσεως.

Στο σχετικό έγγραφο που κοινοποιούν και προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, την Περιφέρεια, Πελοποννήσου, τον Δήμος Τριφυλίας και την Περιφερειακή Δ/νση Π.Υ. Πελοποννήσου, τονίζεται:

Σας ενημερώνουμε ότι επί του εγγράφου, που σας αποστείλαμε στις 16.12.2022 με αριθμό πρωτοκόλλου 211 και θέμα «Πυροπροστασία στην Πόλη των Φιλιατρών» απάντηση δεν λάβαμε. Μας αγνοήσατε παντελώς.

Σήμερα 24.1.2023 δεύτερο συμβάν πυρκαγιάς συνέβη στην πόλη μας με ολική καταστροφή της οικίας συνδημότη μας.

Απαιτούμε να μας απαντήσετε. Βρισκόμαστε στο έλεος του Θεού. Υπάρχει άμεση ανάγκη ενεργειών πυροπροστασίας – πυροσβεστικό όχημα με μόνιμη έδρα τα Φιλιατρά, διάθεση προσωπικού κλπ.

Δεν αμφισβητούμε την προσπάθεια και συμβολή των Πυροσβεστικών Σταθμών των γειτονικών πόλεων, πλην όμως οι αποστάσεις από Γαργαλιάνους και Κυπαρισσία δεν επιτρέπουν την άμεση επέμβαση τους για την αποφυγή της ολοσχερούς καταστροφής.

Είναι ανάγκη και αποτελεί προτεραιότητα η προμήθεια ενός πυροσβεστικού οχήματος από το Δήμο ή η παραχώρηση ενός μεταχειρισμένου από το Πυροσβεστικό Σώμα ή άλλο Δήμο για την κάλυψη των αναγκών της πόλης, καθώς και η διάθεση προσωπικού.

Η έγκαιρη παρέμβαση του πυροσβεστικού οχήματος με έδρα τα Φιλιατρά μέχρι να προσέλθουν τα οχήματα της Πυροσβεστικής από τις άλλες πόλεις, μπορεί να έχουν κατασταλτικό αποτέλεσμα στην επέκταση της φωτιάς, προλαμβάνοντας την αποφυγή εκτεταμένων ζημιών ή και της ολοκληρωτικής καταστροφής.

Δεν είμαστε πολίτες δεύτερης ή τρίτης κατηγορίας.

ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΟ!

Παρακαλούμε για τις δικές σας άμεσες ενέργειες.

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ του ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΟΡΟΒΙΛΑΣ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΓΑΒΡΙΛΗΣ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button