Τοπικά Νέα

Ο Αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ στην Κυπαρισσία: Ενημέρωση για την απεργία και αναφορά στις διώξεις δημοτικών υπαλλήλων Τριφυλίας και Καλαμάτας

Στην Κυπαρισσία βρέθηκαν σήμερα το πρωί ο Αντιπρόεδρος ΑΔΕΔΥ κ. Γιώργος Πετρόπουλος και ο Πρόεδρος του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας κ. Δημήτριος Φαββατάς ενόψει της αυριανής 24ώρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ.

Οι κ.κ. Πετρόπουλος και Φαββατάς επισκέφθηκε εργασιακούς χώρους του Δημόσιου Τομέα, την Διεύθυνση Γεωργίας, την Νοσηλευτική Μονάδα Κυπαρισσίας και το Δημαρχείο Τριφυλίας στο πλαίσιο ενημέρωσης για την απεργία και συζήτησης με τους εργαζόμενους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας κ. Δημήτριος Φαββατάς είπε ότι, «το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας στο πλαίσιο της ενημέρωσης των συναδέλφων για την 24ώρη απεργία που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ κάνει περιοδείες και στην Κυπαρισσία στις υπηρεσίες του Δημοσίου. Ήδη το πρωί επισκεφθήκαμε τη ΔΑΟΚ Τριφυλίας και το νοσοκομείο και τώρα είμαστε στο δήμο Τριφυλίας ενημερώνοντας τους εργαζόμενους για την 24ώρη απεργία. Τα αιτήματα της απεργίας κυρίως είναι αύξηση των μισθών, να ακυρωθεί ο νόμος Κατρούγκαλου, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για σταθερή εργασία. Ακούμε τους συναδέλφους για τα προβλήματα που υπάρχουν κι εδώ, στην περιοχή της Κυπαρισσίας, και θα τα μεταφέρουμε όλα αυτά στην ΑΔΕΔΥ ώστε να λυθούν άμεσα, όσα μπορούν να λυθούν. Προβλήματα που υπάρχουν το τελευταίο διάστημα».

Με την σειρά του ο Αντιπρόεδρος ΑΔΕΔΥ κ. Γιώργος Πετρόπουλος σημείωσε πως «βρισκόμαστε στην Κυπαρισσία κατόπιν πρόσκλησης του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ και ειδικότερα του προέδρου της στο πλαίσιο των ενημερώσεων που διεξάγει η ΑΔΕΔΥ ενόψει της 24ώρης απεργίας η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 14 του μήνα. Σκοπός της επίσκεψης, όπως είπα, είναι η ενημέρωση και η ανταλλαγή απόψεων με τους εργαζόμενους. Σκοπός όμως της απεργίας είναι το να αναδειχθούν τα προβλήματα των εργαζομένων στο Δημόσιο στη δημόσια συζήτηση. Αναφερόμαστε στην πολύ μεγάλη υποστελέχωση του Δημοσίου, ειδικότερα σε τομείς οι οποίοι έχουν κοινωνική ανταποδοτικότητα κι είναι απαραίτητοι για την κοινωνία, όπως είναι η υγεία και η εκπαίδευση αλλά και μια σειρά άλλους φορείς που αφορούν πτυχές της οικονομίας και της κοινωνίας. Επιδιώκουμε την αύξηση των μισθών των εργαζομένων οι οποίοι έχουν περικοπεί τουλάχιστον κατά 40% τα χρόνια της κρίσης. Εκτιμούμε ότι η αύξηση των μισθών θα λειτουργήσει προς όφελος συνολικά της κοινωνίας γιατι πρόκειται για χρήματα που οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο επανεπενδύουν στις τοπικές και όχι μόνο οικονομίες. Αν μπορούσαμε να οριοθετήσουμε μ’ έναν τίτλο την απεργία η οποία είναι η πρώτη στη νέα περίοδο είναι το τέλος της λιτότητας. Με αφορμή όμως την επίσκεψη που κάνουμε στη Μεσσηνία θα ήθελα να αναφερθώ και σε άλλη μία πτυχή ζητημάτων που αφορούν κυρίως τις διώξεις οι οποίες έχουν συνδικαλιστικό κι ενδεχομένως πολιτικό χαρακτήρα και τις οποίες υφίστανται εργαζόμενοι σε δήμους. Αναφέρομαι στην περίπτωση της Ζωής Πετροπούλου εδώ στο δήμο Τριφυλίας της οποίας είναι απαίτηση της ΑΔΕΔΥ να αποσυρθεί η ΕΔΕ που υπάρχει, όπως και στην περίπτωση του Νίκου Πατσαρίνου εργαζόμενου στο δήμο Καλαμάτας ο οποίος επαύθηκε αδίκως από θέση προϊσταμένου. Έχει υπάρξει απόφαση για την επανατοποθέτησή του η οποία δεν εφαρμόζεται. Πρόκειται για φαινόμενα τα οποία είναι αρνητικά. Δεν προάγουν τις δημοκρατικές σχέσεις και τη δημοκρατική οργάνωση των δήμων και νομίζουμε ότι οι δήμαρχοι πρέπει ν’ αρχίσουν να συμπεριφέρονται διαφορετικά και να μην χρησιμοποιούν τις δυνατότητές τους έτσι ώστε να διώκουν πολιτικά και συνδικαλιστικά εργαζόμενους».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button