Κόσμος

Ο Ασαντ βγήκε από τα καταφύγια – Μας βοήθησαν τα σοβιετικά όπλα

Ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ δήλωσε σήμερα σε ομάδα Ρώσων βουλευτών, ότι οι πυραυλικές επιθέσεις της Δύσης κατά της χώρας του, ήταν μια εχθρική πράξη, μεταδίδουν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Οι Ρώσοι βουλευτές συναντήθηκαν με τον Άσαντ, μετά τα πυραυλικά πλήγματα που δέχθηκε η Συρία από τις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ, της Γαλλίας και της Βρετανίας, σε αντίποινα για φερόμενη επίθεση με χημικό αέριο, πριν από μία εβδομάδα.

Τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων επικαλούμενα τους βουλευτές, μεταδίδουν ότι ο πρόεδρος Άσαντ είχε “καλή διάθεση” ενώ σχολίασε θετικά τις επιδόσεις των αντιαεροπορικών συστημάτων της σοβιετικής περιόδου, που χρησιμοποιήθηκαν από την Συρία προκειμένου ν’ αναχαιτιστούν τα πυραυλικά πλήγματα της Δύσης.

Η περαιτέρω διάθεση ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων δεν συζητήθηκε, σύμφωνα με τις αναφορές των ρωσικών ειδησεογραφικών πρακτορείων, ενώ ο Άσαντ αποδέχτηκε πρόσκληση να επισκεφτεί την σιβηρική περιοχή της Χαντιμανσίας στην Ρωσία.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button