Πολιτική

Ο Γιάννης Λαμπρόπουλος για την κατασκευή του δρόμου Καλαμάτα-Μεσσήνη-Ριζόμυλος-Πύλος-Μεθώνη

Σε σημερινό δελτίο Τύπου του Βουλευτή Μεσσηνίας της ΝΔ Γιάννη Λαμπρόπουλου σημειώνονται τα εξής:

Ύστερα από συνομιλία, που είχα στη Βουλή, με τον Υπουργό Υποδομών κ. Κώστα Καραμανλή, καθώς και με υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου, έχω να επαναλάβω πως οι διαδικασίες της Α΄φάσης που έχουν αρχίσει, για την κατασκευή του δρόμου Καλαμάτα-Μεσσήνη-Ριζόμυλος-Πύλος-Μεθώνη, συνεχίζονται κανονικά και με γρήγορους ρυθμούς.

Συγκεκριμένα:

  • Έχει τελειώσει η προεπιλογή και έχουν γίνει δεκτές και οι πέντε εταιρίες, που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την κατασκευή του δρόμου.
  • Τα συμπληρωματικά στοιχεία, που είχε ζητήσει το Υπουργείο Περιβάλλοντος, για τη νέα μελέτη, από την Καλαμάτα μέχρι τον Ριζόμυλο, υποβλήθηκαν στις 9 Δεκεμβρίου από το Υπουργείο Υποδομών και παρελήφθησαν από την Γενική Γραμματεία Περιβάλλοντος.
  • Ο Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων κ. Κωνσταντίνος Αραβώσης με διαβεβαίωσε πως σε δυο εβδομάδες η μελέτη θα βρίσκεται στους Δήμους και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου για διαβούλευση.
  • Όταν τελειώσει η διαβούλευση, ελπίζω στον συντομότερο δυνατό χρόνο, θα ακολουθήσει η έγκριση της περιβαλλοντικής μελέτης από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και έτσι θα ολοκληρωθεί η Α΄φάση.
  • Στη συνέχεια, θα περάσουμε στη Β΄φάση, που είναι κυρίως η δημοπράτηση του έργου.
  • Αναφορικά με τον δρόμο Τσακώνα-Καλό Νερό, θα υπάρξουν αποφάσεις μετά την έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή της κατασκευής του τμήματος Πάτρα-Πύργος, όπως προτάθηκε από τον Υπουργό κ. Κώστα Καραμανλή.

 

                                                             Ιωάννης Δ. Λαμπρόπουλος

                                                                Βουλευτής Μεσσηνίας

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button