Τοπικά Νέα

Ο Γ. Μερκούρης για την απόρριψη έργου 1.8 εκατ. ευρώ του Δήμου Τριφυλίας από την Περ. Πελλοπονήσου

Παρέμβαση του δημοτικού συμβούλου Τριφυλίας Γιάννη Μερκούρη έπειτα από την απόρριψη του έργου «Προμήθεια εγκατάστασης και θέση σε λειτουργία τηλεμετρίας και ελέγχου Διαρροών του Συστήματος Ύδρευσης των Δ.Δ. Φιλιατρών και Γαργαλιάνων», προϋπολογισμού 1.8 εκατ. ευρώ, από την ΕΥΔ Ε.Π. Πελοποννήσου.

Αναλυτικά ο κ. Μερκούρης, ο οποίος επισυνάπτει και τη σχετική απόφαση, αναφέρει τα εξής:

ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ….. ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ !!!!

Ο Δήμαρχος και μέχρι πρότινος Πρόεδρος της ΔΕΥΑΤ υπέβαλε φάκελο στις 26-06-2020 με σκοπό να εντάξει το έργο: «Προμήθεια εγκατάστασης και θέση σε λειτουργία τηλεμετρίας και ελέγχου Διαρροών του Συστήματος Ύδρευσης των Δ.Δ. Φιλιατρών και Γαργαλιάνων» με κωδικό ΟΠΣ 5068881 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Πελοπόννησος 2014-2020» της Περιφέρειας Πελοποννήσου, προϋπολογισμού 1.836.068.,00 Ευρώ.
Η πρόταση, δυστυχώς, απορρίφθηκε, με την αριθ. 2932/18-09-2020 Απόφαση της ΕΥΔ Ε.Π. Πελοποννήσου. Ο λόγος της απόρριψης: δεν υποβλήθηκαν τα συμπληρωματικά δικαιολογητικά που ζητήθηκαν από την ΕΥΔ Ε.Π. (σχετικό το αριθ. 2423/06-08-2020 έγγραφο).
Για ποιους λόγους ο φάκελος δεν υποβλήθηκε ολοκληρωμένος και πλήρης; Η πρόσκληση της Περιφέρειας δημοσιεύτηκε τον Νοέμβριο του 2019. Η δημοτική αρχή είχε στη διάθεσή της οκτώ ολόκληρους μήνες και όμως δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τις απαιτούμενες ενέργειες και να συγκεντρώσει τα απαραίτητα έγγραφα! Και η υποβολή της πρότασης από το Δήμο έγινε την τελευταία ημέρα της προθεσμίας, μετά από δύο παρατάσεις! Τι έκανε τόσους μήνες ο σύμβουλός σας ο οποίος ανέλαβε να υποβάλει την πρόταση από το Νοέμβριο του 2019; Είστε ικανοποιημένος από την παροχή των υπηρεσιών του;
Ανικανότητα; Ανεπάρκεια; Πού είναι, κύριε Δήμαρχε, αυτοί οι τεχνικοί σύμβουλοι, τα βαριά ονόματα, που είχατε υποσχεθεί προεκλογικά; Πέρασε, δυστυχώς, ένα οκτάμηνο συνεχών αλλαγών και τροποποιήσεων του αρχικού σας σχεδιασμού (ο οποίος πολύ αμφιβάλω αν υπήρξε ποτέ), και οδηγηθήκατε στο σημερινό αποτέλεσμα.
Κύριε Δήμαρχε, με αυτή τη σοβαρότητα και υπευθυνότητα διεκδικείτε και το Βιολογικό της πόλης των Γαργαλιάνων ή και άλλα μεγάλα και σημαντικά έργα που κατά καιρούς ανακοινώνετε;
Υπήρξαν πολλές ευκαιρίες χρηματοδότησης τον τελευταίο χρόνο (πολύ περισσότερες από όσες είχαν οι προηγούμενες δημοτικές αρχές) και, δυστυχώς, καμία δεν αξιοποιήθηκε. Αντιπλημμυρικά έργα, έργα ύδρευσης και αποχέτευσης, σχολικά κτίρια και αναβάθμιση Αστικών Κέντρων (ΠΕΠ Περιφέρειας Πελοποννήσου), Αστική Αναζωογόνηση και Απαλλοτριώσεις Κοινόχρηστων Χώρων (Πράσινο Ταμείο), Διαχείριση Βιοαποβλήτων (ΥΜΕΠΕΡΑΑ) . Πολλά προγράμματα τρέχουν επίσης αυτή τη στιγμή, με ασφυκτικές ημερομηνίες (Πράσινο Ταμείο, Πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης), αλλά ποιος ασχολείται; Ποιος ιεραρχεί τις ανάγκες και τις προτεραιότητες του Δήμου; Υπάρχει σχεδιασμός για μέγιστη αξιοποίηση όλων των ευκαιριών χρηματοδότησης που διατίθενται στο Δήμο; Γιατί ήδη δεν αξιοποιήθηκαν πολλές και δεν θα είναι απεριόριστες, με ότι αυτό σημαίνει για το μέλλον αυτού του τόπου.
Κύριε Δήμαρχε, μετά από αυτήν την άσχημη εξέλιξη, το λέω με πόνο ψυχής, πρέπει να αναθεωρήσετε τον όλο τρόπο αντιμετώπισης και διαχείρισης της λειτουργίας του Δήμου. Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου πρέπει να διαδραματίσει το ρόλο που της ανήκει και μπορεί χωρίς παρεμβάσεις. Δεν είναι για «γιδόστρατα» οι υπάλληλοι. Είναι έμπειρα και καταξιωμένα στελέχη και μπορούν να φέρουν σε πέρας πολλά και δύσκολα έργα. Αυτή η απαξίωση και ο παραγκωνισμός δεν προωθεί τα συμφέροντα του Δήμου. Δεν νοείται να απομακρύνονται από την υπηρεσία επιτυχημένοι και ικανοί μηχανικοί, κατονομαζόμενοι ως ανίκανοι και ταυτόχρονα να τους ζητάτε να προσφέρουν παράλληλα τις υπηρεσίες τους στην Τεχνική Υπηρεσία. Έστω και τώρα μπορούν να διορθωθούν κάποια πράγματα. Τολμήστε!!!! Αποκαταστήστε την λειτουργία της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου και αφήστε την να λειτουργήσει, προσφέροντας όσα με τις γνώσεις και την εμπειρία της μπορεί στον Δήμο.
Εύχομαι να μη βρεθούμε σε ανάλογη θέση και με άλλα έργα που είχαν δρομολογηθεί (αναβάθμιση Κολυμβητηρίου Κυπαρισσίας, Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου κλπ).

Σχετικά Άρθρα

12 thoughts on “Ο Γ. Μερκούρης για την απόρριψη έργου 1.8 εκατ. ευρώ του Δήμου Τριφυλίας από την Περ. Πελλοπονήσου”

 1. Ένας χρόνος τώρα με απαξίωση των υπηρεσιών του δήμου, με απαξίωση κάθε διαδικασίας και με ανυπαρξία έργου. Πολύ ωραία πράγματα.

  1. Φίλε πολίτη οι προηγούμενοι 5 χρόνια και δεν έκαναν ένα έργο. Εσυ περιμένεις μέσα σε ένα χρόνια να δεις έργο;;
   Όσο για τις υπηρεσίες του Δήμου δεν είναι και τυχαίο ότι τόσα χρόνια και τόσοι δήμαρχοι δεν μπορούσαν μα κάνουν έργο. Δεν μπορεί να είναι όλοι ανίκανοι.

  2. Οι προηγούμενοι μαζί με τον κύριο Μερκούρη 5 χρόνια και δεν έκαναν ένα έργο και εσύ περιμένεις μέσα σε ένα χρόνο να προλάβεις να δεις έργο;
   Όσο για τις υπηρεσίες του Δήμου δεν είναι τυχαίο ότι τόσα χρόνια δεν έχει γίνει έργο για έργο στον δήμο. Δεν μπορεί όλοι οι δήμαρχοι να είναι ανίκανοι και οι υπηρεσίες του δήμου να είναι αξίες.

 2. Κύριε Μερκούρη όπως έλεγε και ο μεγάλος ότι δεν βλέπει κανέναν έτσι δεν τον βλέπουν και αυτόν.Τι να πρωτοθυμηθουμε;;Κατάσχεση μισθού από την εφορία;;Χίλια ευρώ για νεογέννητα;; Λάπτοπ για τους φοιτητές;;; Σεκιούριτι παντού;; Επτά εκατομμύρια τιμολόγια για τομάτες;Φυλάκιο Σιδηροκάστρου;;Το πυροσβεστικό του 1971;;;20.000 ευρώ απευθείας ανάθεση για καθαρισμό Αη Λαγουδη;;Πάνω πόλη Κυπαρισσίας;Ταρτάν Φιλιατρων;;;; Κυπαρισσία χωρίς νερό για σαράντα μέρες;;Η που περιμένουμε ένα χρόνο να μπει ο Κατσιβελας φυλακή;;Και πόσα άλλα;;

 3. Εάν θέλετε να δείτε για το τι είναι ικανοί να πάτε μια βόλτα στο καφενείο του Τασοπούλου στα Φιλιατρά.Ακριβως από έξω είναι μια λακούβα με χαλίκι πολύ καιρό.Ακριβως δίπλα είναι το μαγαζί του αντιδημαρχου.Ουτε αυτή δεν μπορούν να κλείσουν που την βλέπουν κάθε μέρα και πέφτουν μέσα.Ολα αυτά στην κεντρική πλατεία Φιλιατρων.Και εμείς περιμένουμε έργα και αεροπλάνα.Τα υπόλοιπα βρείτε τα εσείς..

 4. ΤΌΣΑ ΧΡΌΝΙΑ ΌΛΑ ΉΤΑΝ ΚΑΛΆ ΜΕΡΚΟΎΡΗ ΚΑΙ ΌΛΟΙ ΔΟΎΛΕΥΑΝ ΤΈΛΕΙΑ ΑΠΛΆ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΈΒΛΕΠΕ. ΌΛΑ ΧΑΛΑΣΑΝ ΣΕ 12 ΜΗΝΕΣ. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΕ ΈΚΡΙΝΕ ΑΝ ΉΣΟΥΝ ΙΚΑΝΟΣ ΘΑ ΣΕ ΆΦΗΝΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΊΣΕΙ. ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΉΣΑΣΤΑΝ ΑΝΊΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΌΛΟΙ ΞΈΡΟΥΜΕ ΌΤΙ ΉΤΑΝ ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣ ΤΣΙΦΛΊΚΙ. ΑΣΧΟΛΉΣΟΥ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΊΠΟΤΕ ΆΛΛΟ ΚΑΙ ΆΣΕ ΣΥΝΈΧΕΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΉ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΠΩΣ ΔΕΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΣ. ΣΑΣ ΕΊΔΑΜΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΣΙΧΑΘΗΚΑΜΕ ΦΤΆΝΕΙ ΠΙΑ….

  1. Αδελφέ μου μπορείς να καταλάβεις ότι αυτή τη στιγμή οι άνθρωποι αυτοί (Διοίκηση Λεβεντακη) προξενησαν βλάβη 1.8 εκατομμυρίων στο Δήμο;;Συν τα έξοδα των μελετών που είχαν δωθεί σε ιδιώτες.Τους γύρισαν πίσω ολόκληρο έργο.Παει το έχασαν και αυτό.Ξεχαστε τους προηγούμενους και κοιτάξτε τα χάλια τους.Δεν μπορούν να κάνουν απολύτως τίποτα.Οσα έχει κάνει ο Μερκούρης για τον Δήμο χρειάζονται δέκα τάγματα από τους καινούργιους για να τα κάνουν.Τελος η καραμέλα με τους προηγούμενους.

 5. Αντί να βρίζετε τους Δημάρχους, μήπως να αναρωτηθείτε πως μάλλον φταίνε οι Δημότες, και των τριών, πρώην Δήμων. 1. Μιλάμε για απόλυτη ανυπαρξία συνεργασίας, όπου οι μεν βρίζουν τους δε σε βαθμό μίσους. 2. Μιλάμε για αδυναμία συννενόησης, δηλαδή για απλή επικοινωνία, μεταξύ ενηλίκων. Άλλα λέει ο ένας, άλλα λέει ο άλλος, και στο τέλος καταλήγουν στο να φωνάζει ο ένας στον άλλο. 3. Μιλάμε για πλήρη αδιαφορία για το κοινωνικό σύνολο, όπου κανείς δεν θέλει να βοηθήσει κανέναν, παρά αντιθέτως θα προσπαθήσει να τον εκμεταλλευτεί. 4. Μιλάμε για πλήρη αδιαφορία για την φύση (ζώα όλων των ειδών, το φυτικό βασίλειο, είναι όλα προς εξόντωση) το οποίο από μόνο του χαρακτηρίζει μια παρακμιακή, τριτοκοσμική κοινωνία, με έλλειψη αξιών. 5. Μιλάμε για σοβαρά συμπλέγματα και στερεότυπα, όπου ο «Αθηναίος» είναι περίπου ο εχθρός. 6. Μιλάμε για μοναδική αδιαφορία για την καλαισθησία, την καθαριότητα και την ομορφιά (τι είναι αυτό;;;) από Δημότες οι οποίοι όπου σταθούν πετάνε σκουπίδια τα οποια περιμένουν κάποιοι άλλοι να πάνε να τα μαζέψουν (τα κορόιδα;) 7. Μιλάμε για ελάχιστη επαφή με την πραγματικότητα του 2020 όταν δημότες περιμένουν να έρθει η «ανάπτυξη» από Κέντρα Λαθρομεταναστών (αν είναι ποτέ δυνατόν, το ακούσαμε και αυτό). 8. Μιλάμε για απόλυτη ανυπαρξία οράματος και (εννοείται) σχεδίου σχετικά με το προς τα που πρέπει να πάει ο Δήμος. 9. Μιλάμε για απόλυτη ανυπαρξία αξιών. Τι είναι καλό, τι είναι κακό, τι είναι θεμιτό, τι είναι αθέμιτο. 10. Μιλάμε για κομματικοποίηση σε βαθμό οπαδοποίησης (λες και ο εκάστοτε Πρόεδρος του κόμματος είναι ο μπαμπάς τους). Συμπέρασμα: ενώ μήνα με τον μήνα τα σκουπίδια θα συσσωρεύονται όλο και περισσότερα, ο Δήμςο θα πλησιάζει όλο και πιο γρήγορα το βιωτικο επίπεδο μίας Αλβανίας, μιας ενός Μολδαβίας, κλπ.

 6. Καλά ρε Τριφυλιε όλα αυτά τα έκανε ο Μερκούρης επί χρόνια και ο κόσμος δεν τα έβλεπε; Μάλλον έκανε λάθος ο κόσμος και τους έστειλε. Εσύ βλέπεις καλά ότι ο Δήμος δούλευε καλά και οι υπάλληλοι ήταν άψογοι και ο δήμος δεν χρωστάμε σε κανέναν επί διοίκησης των προηγούμενων. Γύρνα πλευρό τώρα για να μην κρυωσης.

 7. Βγες μια βόλτα στα μαγαζιά και μέτρα όχι σε ποιους χρωσταγανε αλλά σε ποιους ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΓΑΝΕ. Χρωσταγανε σε όλο τον κόσμο γιαυτό κανένας δεν ήθελε να συνεργαστεί μαζί τους. Αυτός μας διοικούσε. Αν δεν ξέρεις καλό είναι να μάθεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.