Δήμος Μεσσήνης

Ο Δήμαρχος Μεσσήνης για την 25η Μαρτίου

«Η 25η Μαρτίου, είναι ημέρα μνήμης και τιμής των ηρώων της Επανάστασης του 1821 ενάντια στον Οθωμανικό ζυγό. Για εμάς τους Έλληνες σηματοδοτεί την απαρχή της συγκρότησής μας ως ανεξάρτητου κράτους. Μνημονεύουμε τους ηρωικούς προγόνους μας, οι οποίοι με βαθιά πίστη στις αξίες και τα ιδανικά της Ελλάδας, θυσιάστηκαν για την ελευθερία του Έθνους μας.

Σήμερα, στις δύσκολες ώρες για τη χώρα μας αλλά και για ολόκληρο τον πλανήτη, τιμούμε τους σύγχρονους ήρωες, γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό που δίνουν μάχη με έναν άγνωστο και ύπουλο εχθρό με μοναδικό σκοπό να βγούμε από αυτή τη μάχη, ζωντανοί. Επίσης, ιδιαίτερη αναγνώριση οφείλουμε και στο προσωπικό της αυτοδιοίκησης για την άοκνη προσπάθειά του να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού.

Τιμούμε ταυτόχρονα το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας που επαγρυπνούν φρουρώντας τα σύνορά μας. Με δύναμη και σθένος οχυρώνουν και θωρακίζουν τη συνοριακή γραμμή, αποτρέποντας την παράνομη είσοδο μεταναστών.

Τα ιστορικά διδάγματα του 1821, αποτελούν πηγή έμπνευσης, για τους σύγχρονους ήρωές μας στα σύνορα και τα νοσοκομεία. Χρέος δικό μας, να σηκώσουμε ψηλά την Ελληνική σημαία από τα μπαλκόνια μας και να ενδυναμώσουμε το διαχρονικό μήνυμα των αγώνων της ανεξαρτησίας. Οφείλουμε να δημιουργήσουμε ένα αρραγές μέτωπο συνευθύνης, συντονισμού των ενεργειών μας και συνεργασίας, για την προστασία της υγείας μας και την προάσπιση των συμφερόντων της Πατρίδας μας. Χρόνια πολλά σε όλους, δύναμη και υπομονή μέχρι να εξέλθουμε και από αυτή την περιπέτεια».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button