Πολιτική

Ο δήμαρχος Πύλου Νέστορος για τη γιορτή της Μητέρας

Στην καρδιά της Άνοιξης, που είναι στολισμένη με χίλια χρώματα και αρώματα, γιορτάζουμε το πιο γλυκό πλάσμα της ζωής και της φύσης, τη Μητέρα, που την έχουν υμνήσει όλοι οι ποιητές.

Κάθε χρόνο, λοιπόν, προκειμένου να τιμήσουμε τη μητέρα και τη μητρότητα, τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου γιορτάζουμε την Ημέρα της Μητέρας, ως έναν ελάχιστο φόρο τιμής κι αναγνώρισης για την προσφορά της στην οικογένεια και στην κοινωνία.

Σταθερή αξία η μάνα, η μητέρα, η μανούλα, η μαμά, που στο πρόσωπό της αναγνωρίζουμε την ανιδιοτέλεια, αφού είναι εκεί για να δίνει, να στηρίζει, να προσφέρει αγόγγυστα και απλόχερα την αγάπη της κι όλα τα αγαθά της, να καθοδηγεί, να συμβουλεύει, να συγχωρεί καρτερικά, χωρίς αντάλλαγμα, χωρίς δεύτερη σκέψη.

Αυτή την ανιδιοτελή αγάπη της τιμούμε κάθε χρόνο, θέλοντας να δείξουμε όλοι, όσοι σταθήκαμε τυχεροί και μεγαλώσαμε στη μητρική αγκαλιά, την ευγνωμοσύνη μας σε αυτήν.

Στην Μητέρα που χρωστάμε τα πάντα, τη ζωή μας, την ανατροφή μας, την προκοπή μας, εκφράζουμε με σεβασμό τη βαθιά μας εκτίμηση και ευγνωμοσύνη, ευχόμενοι να είναι όλες οι Μάνες του κόσμου καλά, χαρούμενες και ευτυχισμένες.

Χρόνια πολλά σε όλες τις Μητέρες του κόσμου!

Ο Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος

Παναγιώτης Θεοδ. Καρβέλας

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button