Τοπικά ΝέαΦιλιατρά

Ο Δήμαρχος Τριφυλίας για την εικόνα της πλατείας Φιλιατρών [εικόνες]

Δείτε τι αναφέρει ανακοίνωση του Δημάρχου στη σελίδα ΑΝΟΔΟΣ Τριφυλίας στο Facebook

Χθες το βράδυ, λίγο μετά το τέλος των εορταστικών εκδηλώσεων, για την φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στα Φιλιατρά, εγώ και οι συνεργάτες μου, γίναμε αποδέκτες παραπόνων και έντονων διαμαρτυριών, από πολλούς κατοίκους της πόλης.
Παραπόνων και έντονων διαμαρτυριών, τόσο για την κατάσταση που επικρατεί, καιρό τώρα, στην πλατεία των Φιλιατρών, όσο και για το γεγονός ότι μια μικρή «ομάδα» συμπολιτών τους προσπαθεί, με ιδιαίτερο μένος, να σταματήσει την εξέλιξη της πόλης.
Δια του λόγου το αληθές και προς απόδειξη των ισχυρισμών τους και το συνημμένο στην παρούσα, σχετικό φωτογραφικό υλικό.
Και δικαιολογημένα, αναρωτιόμαστε όλοι…
Αυτή είναι η εικόνα της πλατείας, της πόλης των Φιλιατρών, που αρμόζει στους κατοίκους της;
Αυτή είναι η εικόνα της παιδικής χαράς, της πόλης των Φιλιατρών, που αρμόζει στα παιδιά της;
Γι’ αυτήν την εικόνα της πλατείας «κόπτεσθε», όλοι εσείς, οι δήθεν «φίλοι» της;
Γιατί, αν σας ικανοποιεί αυτό το «χάλι» και δεν επιθυμείτε το όμορφο και καλαίσθητο, μάλλον κάτι σας συμβαίνει.
Εμάς πάντως, όπως και την μεγαλύτερη μερίδα των πολιτών, σίγουρα δεν μας ικανοποιεί.
Γι’ αυτό…
Τίποτα και κανένας, δεν πρόκειται να μας σταματήσει και να μπει εμπόδιο, στην εκπλήρωση των στόχων και των οραμάτων μας, γι’ αυτή την πόλη που, για χρόνια πολλά, ήταν αφημένη στην τύχη της.
Την πόλη, όπως την θέλουν οι πολλοί.
Και όχι οι «λίγοι»!
Ο δήμαρχος Τριφυλίας
ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ι. ΛΕΒΕΝΤΑΚΗΣ

Σχετικά Άρθρα

36 Σχόλια

  1. Ρε τι μας λέει. Τα σκουπίδια και την συντήρηση της πλατείας ο δήμος έπρεπε να την κάνει. Τι μας δείχνει τα χάλια του η τα δικά μας που τον ψηφίσαμε

  2. Τέτοιο αυτογκόλ … ούτε σε στημένο!! Είναι δυνατόν δήμαρχε να γράφεις τέτοια πράγματα. Εικόνες δείχνουν πλήρη εγκατάλειψη της πλατείας… μια πλατεία η οποία πρέπει να έχει να καθαριστεί ένα μήνα και δεν έχει φροντιστεί καθόλου! Με τέτοιες δημοσιεύσεις περιμένεις να πείσεις στον κόσμο για την ανάπλαση της πλατείας;; Θα ήθελα να ‘ξερα ποιοι είναι αυτοί που σου προτείνουν να κάνεις τέτοιες δημοσιεύσεις… Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θέλουν το καλό σου… ψάξου

    1. Καλημέρα
      Με τις φωτογραφίες αυτές εκτίθενται η καθαριότητα οι ηλεκτρολόγοι οι κηπουροί οι προϊστάμενοι αυτών οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι και οπωσδήποτε ο επικεφαλής
      Αν σκαφτεί η πλατεία όλα αυτά θα διορθωθούν;
      Θά εξαλειφθουν τα κουτιά από μπύρες τα χαρτιά από κρουασάν τα φύλλα από τά δένδρα ( εκτός και κοπούν ) και οι πέτρες ανατολικά της πλατείας;
      Αν είναι τόσο μαγικά όλα αυτα τότε σκάψετε όλα τα Φιλιατρά για να έχουμε τό επιθυμιτο

  3. Δήμαρχε προσπάθησε να καταλάβεις ότι το θέμα που έθεσες δεν έχει καμία σχέση με την ανάπλαση της πλατείας. Δεν χρειάζεται να γίνει ολική ανάπλαση για να βάλεις τους υπαλλήλους του δήμου να καθαρίσουν την πλατεία. Δεν χρειάζεται ολική ανάπλαση για να συντηρήσεις τα νεοκλασικά φωτιστικά της.
    Δεν χρειάζεται ολική ανάπλαση για να συντηρήσεις την παιδική χαρά. Τσίπα και αξιοπρέπεια θέλει, γιατί αυτά που κάποτε κατηγορούσες στις εκλογές, δυστυχώς βρίσκονται ακόμα εδώ!! Όσο γι αυτή τη μειοψηφία που λες, μια χαρά σε χορεύει στο ταψί με τις κινήσεις της. Σωστές ή λανθασμένες είναι κάτι που θα το δείξει η ιστορία. Πάντως έχουν καταφέρει με μαεστρία να σου ρίξουν τη ψευτομαγκια και το “Εγώ ΜΟΝΟ μπορώ”!!

    1. Είμαστε λίγοι κι όμορφοι
      λιγάκι τρελαμενοι
      Ελεύθεροι, ατίθασοι
      μα όχι αφιονισμενοι….

      Ει κράτος κραταιό
      μα και μωρό
      δεν θα τα καταφέρεις
      σε εμάς να βάλεις χέρι.

      Μπάτσοι, δημόσιοι υπάλληλοι
      είναι το δικό σου κέικ

        1. Στο χω πει και σου το ξαναλέω:
          Κάνε γαργαρες με νερό πηγής Ριπεσι, προκειμένου όταν ανοίγεις το στόμα σου να μην αμολας μπούρδες

  4. Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΦΩΤΙΖΕΙ ΔΕΝ ΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΔΕΝ ΚΛΑΔΕΥΕΙ ΤΑ ΔΕΝΔΡΑ ΔΕΝ ΣΥΝΤΗΡΕΙ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΕΝ ΠΕΤΑΕΙ ΤΑ ΜΠΑΖΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ .
    ΑΦΗΝΕΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΤΗΝ ΕΡΗΜΩΣΗ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΤΥΠΩΣΕΩΝ.
    ΦΤΗΝΗ ΚΑΙ ΑΓΕΥΣΤΗ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ .
    ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΑΛΛΟΙ.

  5. Με κάλυψαν απόλυτα, οι παραπάνω τοποθετήσεις. Το μόνο που θα προσθέσω είναι ότι ο δημοαρχοντας δεν είχε κανένα δικαίωμα να βάλει πέρσι τέτοια εποχή το σφυρί και να σπάζει τις κερκίδες στο περίπτερο βιβλιοθήκη. Τον σταμάτησαν οι γνωστοί άγνωστοι.
    Εδώ κολλάει η λαϊκή παροιμία που ταιριάζει και με την εποχή: “γάτος γ@μ@ει, γάτος σκούζει”. Για τον δημοαρχοντα εννοώ…..
    Άντε από εκεί, βάλε κανέναν εργάτη να δουλέψει ούτε την πλατεία δεν καθαρίζεις, τι παριστάνεις ήθελα να ήξερα!. Σε ποιους νομίζεις ότι απευθύνεσαι, σε βλαμμενους;;;

  6. Ρε πας καλα χαχαχα! Αφησες μεσα στην βρωμα την πλατεια το συντριβανι χωρις νερο και μας δειχνεις τα χαλια σας για να μας πεις οτι θες 3 μιση εκατομμ ευρω;;;Ελεος σε χαζους νομιζεις οτι απευθυνεσαι ;;;

  7. Πας καλά Δήμαρχε? Τί ακριβώς έχεις δημοσιοποιήσει? Κάποια σκουπίδια σε παρατημένο γρασίδι είναι λόγος για να προχωρήσετε την ανάπλαση της πλατείας που μόνο εσύ θέλεις να προχωρήσεις με ΄τέτοια εμμονική διάθεση, για λόγους που όλοι πλέον μπορούμε να φανταστούμε? Κατ αρχάς με τις φωτογραφίες αυτές το μόνο που καταφέρνεις είναι να βάλεις αυτογκόλ! Που είναι οι υπηρεσίες καθαριότητας που εσύ προϊστασαι? Μα τόσο ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ?

    Όταν σου ζητά ΣΥΣΣΩΜΗ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ να φέρεις το θέμα στο συμβούλιο, μάλλον οι “λίγοι” είσαι εσύ με την κουστωδία σου και όχι οι 18 Δημ. Σύμβουλοι που εκπροσωπούν χιλιάδες κόσμου στην Τριφυλία…

    Και μόνο που έχεις το θράσος να κυκλοφορείς δημόσια, λέει πολλά…

  8. Η ηλιθιότητα πλέον δεν αρκεί για να περιγράψει την κατάσταση. Ανεβάζεις ρε άνθρωπε φωτό με βγαλμένο καπάκι από κολώνα που είναι τρομερά επικίνδυνο, σκουπίδια και παραμελημένο γρασίδι και δε ντρέπεσαι? Αυτά είναι όλη δική σου ευθύνη να τα φτιάξεις!!! Μα είσαι τελείως …?

    Εσύ είσαι αυτός που πρέπει να φτιάξει την κολώνα και εσύ είσαι αυτός που πρέπει να καθαρίσεις. Πού είναι τα συνεργεία σου? Που είναι οι τόσοι ανάδοχοι που έχουν προκύψει από απευθείας αναθέσεις σε οδικούς ηλεκτροφωτισμούς? Ο Δήμος μόνο, έχει τρεις ηλεκτρολόγους. Είναι τόσο δύσκολο να πάρετε ένα καπάκι και να κλείσετε την κολώνα?

    ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ, ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ, ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ…Δεν έχουν ξαναϋπάρξει τόσο σκοτεινές μέρες για την Τριφυλία. Μας κορόιδεψες.

  9. Κοιταχτε να εκμεταλλευτείτε τα λεφτά (3,5 μυρια είναι αυτά!) και να φτιάξετε και την πλατεία και όλα τα αλλά που πολύ ορθά πρότεινε το τοπικό συμβούλιο

  10. ΜΠΡΑΒΟ ΔΗΜΑΡΧΕ .
    ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΑΡΝΗΤΕΣ .
    ΒΑΛΕ ΚΑΙ ΕΝΑ DRONE ΝΑ ΔΕΙΞΕΙΣ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΥΚΤΑ.
    ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΘΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΙΤΣ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΤΟΥΣ.
    ΞΕΜΠΡΟΣΤΙΑΣΕ ΤΟΥΣ ,ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ.

    1. Όμοιος τον όμοιο κι η κοπριά στα λάχανα
      Τι προβοκάτσια είναι αυτή!
      Σιγά μην χρεώθουμε την μπιχλα του δημάρχου και την σκοπιμότητα του να φαίνονται όλα χάλια για να αγανακτήσει ο κόσμος.
      Εκτειθεστε οι οπαδοί του στην βλακεία που δέρνει τον αρχηγουλη σας. Οι μέρες του είναι πλέον μετρημένες!

  11. Τελικά δήμαρχε όλο αυτό δεν ήταν απλά στημένο ήταν καραστημένο χαχααααχαααααα ποιος τώρα μπορεί να πιστέψει ότι στα χάλια που βρίσκετε η πλατεία έχει να κάνει με την ανάπλαση των 3+ μυριων και όχι ότι αυτό που χρειάζεται είναι απλά μια καθαριότητα απ αυτή που επιβάλετε σαν δήμαρχος να είχες κάνει.

    Δήμαρχε αν αυτή η ανακοίνωση είναι ιδέα από κάποιο συνεργάτη σου είναι φαουλ αν τώρα είναι δική σου κάθε αυτή ιδέα είναι διπλό φάουλ που δείχνει απλά τη γύμνια σου.

    1. Αφού η πλατεία είναι βρώμικη και ακλαδευτη να βάλεις να δουλέψει η εργάτρια καθαριότητας που σου κάνει λαικ και σου γράφει όλο μπράβο δήμαρχε.Μιλαμε για μεγάλη κόπρου.

      1. Δήμαρχε, τί να λέμε τώρα! Να δίνουν λεφτά για την βελτίωση της πλατείας και εμείς να λέμε κουλαμάρες.

      2. Έτσι ακριβώς Σούλη Σαμπάχ, η κόπρος του Αυγεία έχει συγκεντρωθεί στην πλατεία αλλά και παντού, σε όλες τις γειτονιές καθότι η γλυφτικη εκεί μέσα είναι επιπέδου Πολυξερνειου, της σχολής κακών τεχνών. Κάθε δημαρχουκος φαίνεται ότι θέλει ρουφιάνους κ γλυφτες. Ύστερα περιμένουμε να γίνουν εργασίες στην πόλη…. Χάλια αδιόρθωτα!

  12. Δήμαρχε μην πτοείσαι!!!
    Η αλήθεια για το καρακιτσαριό της πλατείας δεν κρυβεται.
    ΘΕΛΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΑΣ.
    ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΗ ΦΩΤΟ ΜΕ ΤΗ ΧΙΟΝΙΣΜΕΝΗ ΠΛΑΤΕΙΑ.

  13. ΙΣΩΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΙΔΡΥΣΙΣ ΠΟΛΙΤΟΦΥΛΑΚΗΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ, ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΡΙΣΑΙΟ,
    ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΠΑΛΙ ΝΑ ΦΥΓΗ Η ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ, ΑΛΛΟΥ

    1. Ίσως να δοθούν τα λεφτά και στην τοπική Κου Κλουξ Κλαν….. Να ξεβρωμισει ο τόπος από γύφτους, μαύρους, Πακιστανούς

  14. Καί γιά να φτιαχτούν όλα αυτά πού έδειξες πρέπει νά σκάψεις την πλατεία όλη απ’ άκρη σε άκρη??
    Δηλαδή γιά να φτιάξεις την πόρτα στο
    Ρολόι… πρέπει νά τό γκρεμίσεις
    Γιά νά αλλάξεις καί τά υπόλοιπα πορτοπαράθυρα στο Δημαρχείο πρέπει νά τό γκρεμίσεις???
    Όπως έκοψες τα δέντρα στον πεζόδρομο
    καί δεν μπορούσε νά μείνει άνθρωπος τό
    Καλοκαίρι ..
    Οι Φιλιατρινοί ξέρουν ότι πληρώνουν ακόμη την προηγούμενη ανάπλαση της πλατείας….
    Φτιάξε την αποχέτευση που βρωμάει
    Όλη η πόλη … αλλά εσύ είσαι … τού
    διαίρει καί βασίλευε….

  15. Κε ΔΗΜΑΡΧΕ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΒΓΑΖΕΙΣ ΤΑ ΜΑΤΑΚΙΑ ΣΟΥ.
    ΔΗΛΑΔΗ ΜΕ ΜΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ
    ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΘΑΡΙΖΟΝΤΑΙ;
    ΑΛΛΑ ΝΤΑΛΑ…….

  16. Ευτυχώς απ ότι φαίνεται ο κόσμος δεν καταπίνει τις ανοησίες του κου δημάρχου με τα μικροπολιτικά του τερτίπια βάζοντας βλακώδη διλλήματα αν θέλουμε μια τέτοια πλατεία η την πλατεία των 3,5 εκ/μυριων που ονειρεύεται, και ναι δεν θέλουμε ούτε τη μια αλλά ούτε την άλλη, αν ο κος δήμαρχος έκανε σωστά και ολοκληρωμένα τη δουλειά του τότε η πλατεία δεν θα παρουσίαζε την εικόνα που παρουσιάζει.

    Είναι γνωστή σε όλους η ταχτική της εγκατάλειψης, αφήνω στο έλεος του θεού κάτι που θέλω να το εκμεταλλευτώ αργότερα και τότε σαν ώριμο φρούτο πέφτει, είναι μια γενικότερη πολιτική ταχτική που ακολουθείτε από την κεντρική εξουσία της Αθήνας, τουλάχιστον τις τελευταίες δεκαετίες σε γειτονιές, πλατείες, δρόμους και έρχεται εκείνη η στιγμή που ως δια μαγείας βρίσκετε ο επενδυτής/ες που θα “σώσει” την κατάσταση φυσικά με το μεγαλύτερο δυνατό κέρδους υπερ του, αυτό ακριβώς επιχειρεί να κάνει και ο κος Λεβεντάκης αφού τις προηγούμενες φορές η όλη διαδικασία του βγήκε off.

    H ευθύνη για το όποιο χάλι της πλατείας και όχι μόνο είναι αποκλειστικά δική του, – όπως και του κάθε δημάρχου που πέρασε από τα Φιλιατρά – διότι ο κος Λεβεντάκης είναι δήμαρχος τρία και κάτι χρόνια, ο κος Λεβεντάκης έχει το γενικό πρόσταγμα στις αρμόδιες υπηρεσίες καθαριότητας και συντήρησης, άρα ο κος δήμαρχος δεν δικαιούται να ομιλεί η να μας κουνά οργισμένα το δάχτυλο και να βάζει ψευτοδιλήμματα όπως πολυ καλά ξέρει να κάνει, αποποιώντας έτσι εντέχνως από πάνω του πρώτα και κύρια τις δικές του ευθύνες.

    Και για να μην μπαίνουμε σε ατέρμονες συζητήσεις των συζητήσεων μια είναι η λύση, η επιστροφή στο αυτοδιοίκητο, το μοντέλο του καλλικρατικού δήμου στο δήμο μας απέτυχε παταγωδώς, διότι οι τρεις μεγάλες πόλεις μαζί με τα χωριά του δήμου δεν αντιμετωπίζονται ισάξια και εδώ ειναι το μέγα πρόβλημα της ανάπτυξης, στα Φιλιατρά χρειάζονται μια σειρά από έργα μεγαλύτερα η μικρότερα – προτάσεις υπάρχουν – και αυτα ειναι που θα βελτιώσουν την συνολικότερη εικόνα της πόλης έτσι ώστε να την κάνουν ποιο θελκτική, ποιο ανθρώπινη και ποιο βιώσιμη.

  17. Η ΠΟΛΙΤΟΦΥΛΑΚΗ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΔΙΟΤΙ ΠΟΛΛΟΙ ΛΕΓΟΥΝ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ
    ΠΟΛΕΜΟΣ=ΠΕΙΝΑ
    ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΦΑΪ ΘΑ ΤΡΩΜΕ, ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΔΩΣΗ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΣΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟ;;;;;;
    ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΠΟΛΙΤΟΦΥΛΑΚΗ ΝΑ ΦΥΓΑΔΕΥΗ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥΣ

    1. Σε περίπτωση πολέμου, εμείς θα γίνουμε πρόσφυγες και θα μας φυγαδεύσουν οι νεοταξίτες από την Ελλάδα , καταλάβατε χρυσαύγουλο;;;

  18. Το έγκλημα της έκθεσης κατ’ άρθρο 306 ΠΚ.

    Σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 306 ΠΚ ꞉ 1. Όποιος εκθέτει άλλον και έτσι τον καθιστά αβοήθητο, καθώς και όποιος αφήνει αβοήθητο ένα πρόσωπο που το έχει στην προστασία του ή που έχει υποχρέωση να το διατρέφει και να το περιθάλπει ή να το μεταφέρει, ή ένα πρόσωπο που ο ίδιος υπαίτια τραυμάτισε, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον έξι μηνών.

    Η νομολογία, παρά την πάγια θέση της ότι η έκθεση είναι έγκλημα συγκεκριμένης διακινδύνευσης, την αντιμετωπίζει ως έγκλημα δυνητικής διακινδύνευσης, καθώς δέχεται ότι για την στοιχειοθέτηση της αντικειμενικής υπόστασης του εγκλήματος είναι αδιάφορο αν επήλθε πράγματι ο κίνδυνος αυτός, αρκούμενη έτσι σε ενδεχόμενο κίνδυνο ζωής ή υγείας.

    Για την στοιχειοθέτηση της υποκειμενικής υπόστασης του εγκλήματος της έκθεσης υπό στενή έννοια απαιτείται ο δράστης να εμφορείται από δόλο διακινδύνευσης, ήτοι να γνωρίζει και να θέλει ή έστω να αποδέχεται ότι με τη συμπεριφορά του ο παθών περιάγεται σε κατάσταση κινδύνου και σε θέση αβοήθητη. Αρκεί και ενδεχόμενος δόλος, δηλαδή ο δράστης να προβλέπει ως ενδεχόμενο και να αποδέχεται την δημιουργία κίνδυνου ή την επίταση του ήδη υπάρχοντος κινδύνου για τη ζωή του παθόντος, όχι όμως και τον θάνατο του, γιατί αν συμβαίνει το δεύτερο, τότε δεν υπάρχει το έγκλημα της έκθεσης, αλλά της απόπειρας ανθρωποκτονίας ή της τετελεσμένης ανθρωποκτονίας[36].

    Σχετικά με τον ενδεχόμενο δόλο τα βουλεύματα ΣυμβΑΠ 1304/2003 και ΣυμβΑΠ 500/2003, ΤΝΠ-ΝΟΜΟΣ, αναφέρουν꞉ «Κατά την έννοια δε του άρθρου 27 παρ.1 εδ. β΄ του ΠΚ ενδεχόμενος δόλος συντρέχει, όταν ο δράστης γνωρίζει ότι από τη συμπεριφορά του ενδέχεται να παραχθεί συγκεκριμένο εγκληματικό αποτέλεσμα και το αποδέχεται με την έννοια ότι το επιδοκιμάζει ή πάντως συμβιβάζεται με αυτό, έστω και αν δεν επιθυμεί την επέλευση τούτου προκειμένου να επιτύχει κάποιον άλλο σκοπό του.».

    Επίσης, σύμφωνα με την ΑΠ 552/2011, ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ : Κατά τις διατάξεις των άρθρων 27 παρ.1β και 28 του ΠΚ, με ενδεχόμενο δόλο πράττει όποιος γνωρίζει ότι από την πράξη του ενδέχεται να παραχθούν τα περιστατικά που κατά νόμο απαρτίζουν την έννοια κάποιας αξιόποινης πράξης και το αποδέχεται.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button