Δήμος ΚαλαμάταςΤοπικά Νέα

Ο Δήμος Καλαμάτας θα δίνει 500 ευρώ σε πολίτες που περιέρχονται σε μεγάλη ανάγκη

Οικονομική ενίσχυση, μέχρι 500 ευρώ, θα μπορεί να χορηγεί ο Δήμος Καλαμάτας, με απόφαση του δημάρχου, Παναγιώτη Νίκα, σε πολίτες που περιέρχονται σε ανάγκη. Η σχετική απόφαση αναμένεται να ληφθεί την Πέμπτη το βράδυ, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου…

Σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση της Διεύθυνσης Πρόνοιας, η νομοθεσία προβλέπει τη δυνατότητα χορήγησης οικονομικής ενίσχυσης σε πολίτες «που περιέρχονται σε αδυναμία αντιμετώπισης των άμεσα βιοτικών τους αναγκών με δικά τους μέσα», ενώ «στην Υπηρεσία μας κατά διαστήματα υποβάλλονται αιτήματα για οικονομική ενίσχυση» ανθρώπων που αντιμετωπίζουν τέτοια οικονομικά προβλήματα και προκειμένου οι πολίτες αυτοί να υποστηριχτούν από το Δήμο προβλέφθηκε στον προϋπολογισμό του 2018 ποσό 25.000 ευρώ.

Η Υπηρεσία σημειώνει ότι η εξακρίβωση της ανάγκης υποστήριξης πολιτών θα διαπιστώνεται από κοινωνικό λειτουργό, ο οποίος θα διενεργεί κοινωνική έρευνα και θα συντάσσει σχετική έκθεση «στην οποία θα εκτίθεται αναλυτικά η παρούσα οικονομική, οικογενειακή και στεγαστική κατάσταση, καθώς και η συγκεκριμένη ανάγκη της προς ενίσχυση οικογένειας. Θα αναφέρονται τα στοιχεία του έκτακτου γεγονότος το οποίο περιήγαγε την οικογένεια σε κατάσταση ανάγκης και θα προτείνεται η παροχή της συγκεκριμένης κοινωνικής προστασίας και ο τρόπος της επωφελεστέρας αξιοποιήσεως ταύτης για την θεραπεία της ανακύψασας ανάγκης. Η διερεύνηση κάθε περίπτωσης θα είναι πλήρης και ενδελεχής. Η οικονομική ενίσχυση θα χορηγείται με απόφαση του δημάρχου, ύστερα από την ως άνω κοινωνική έρευνα και εισήγηση του Διευθυντή της Διεύθυνσης Πρόνοιας. Το ύψος της οικονομικής ενίσχυσης ορίζεται μέχρι του ποσού των 500 ευρώ ανά έτος και οικογένεια. (…) Στο τέλος κάθε έτους ο Δήμαρχος θα ενημερώνει το Δημοτικό Συμβούλιο για τη δράση αυτή του Δήμου, χωρίς παραβίαση των προσωπικών δεδομένων των ωφελούμενων».
Στ.Μ. kalamatajournal.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button