Δήμος Καλαμάτας

Ο Δήμος Καλαμάτας τίμησε την Εβδομάδα Κινητικότητας

Με ένα πλήρες πρόγραμμα δράσεων που στόχο είχαν την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των παιδιών, τίμησε ο Δήμος Καλαμάτας τη φετινή Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας.

Ειδικότερα, εξελίχθηκαν ενημερωτικές δράσεις και δραστηριότητες για την ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης, τη σημασία της χρήσης εναλλακτικών μέσων μεταφοράς, τη μείωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης στην πόλη και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής κατοίκων και επισκεπτών.

Επίκεντρο ήταν τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) του Δήμου Καλαμάτας και της Κ.Ε. Φάρις.

Τα παιδιά των ΚΔΑΠ ζωγράφισαν και έγραψαν τις ιδέες τους για την κινητικότητα, το αυτοκίνητο, το περιβάλλον την κίνηση στην πόλη. Με τις δημιουργίες αυτές έγινε η σύνθεση του φυλλαδίου του Δήμου, που μοιράστηκε στις πλατείες των Αρφαρών, της Θουρίας και στην πλατεία Ταξιαρχών Καλαμάτας.

Παράλληλα υπήρξε εκτενής ενημέρωση των παιδιών για τα νοήματα της Εβδομάδας Κινητικότητας ενώ παράλληλα, στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου, η Μαρία Γεωργουλέα από τη Δημοτική Αστυνομία και ο Γρηγόρης Μπλάνας εκπαιδευτικός των ΚΔΑΠ ενημέρωσαν τα παιδιά για τους κανόνες, τα σήματα αλλά και τα μέτρα που πρέπει να λαμβάνουμε κατά την κίνησή μας στους δρόμους.

Η ενημέρωση κορυφώθηκε στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button