Πολιτική

Ο Θ. Βασιλόπουλος για τις νέες θέσεις Αντιδημάρχων και τη συνεργασία παρατάξεων

Μιλώντας προς τους δημοσιογράφους, χθες Τετάρτη 21 Αυγούστου 2019, ο Αντιδήμαρχος και εκλεγείς Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος ανέφερε τα εξής:

«Σας καλωσορίζω σ’ αυτήν την πρώτη συνέντευξη Τύπου, μετά την ολοκλήρωση των αυτοδιοικητικών εκλογών και λίγο πριν την ορκωμοσία και την ανάληψη καθηκόντων του νέου Δημοτικού Συμβουλίου.
Όλο αυτό το διάστημα, μέχρι σήμερα, έχουμε πραγματοποιήσει εκτεταμένες συσκέψεις με τα στελέχη από Νομικά Πρόσωπα, Διευθύνσεις και Τμήματα του Δήμου Καλαμάτας. Σκοπός μου ήταν, εκτός από τις Διευθύνσεις και τα Νομικά Πρόσωπα όπου έχω υπηρετήσει και έχω προσωπική άποψη για τη λειτουργία τους, να αποκτήσω και εικόνα για τη λειτουργία του Δήμου γενικότερα. Σ’ αυτό το πλαίσιο ζήτησα από τους Διευθυντές να καταθέσουν προτάσεις καλύτερης λειτουργίας του Δήμου. Προφανώς, οι Διευθυντές πρέπει να είναι εις θέσιν να καταθέσουν συγκεκριμένη πρόταση, που να διευκολύνει τη λειτουργία του Δήμου μας.
Έχοντας, πλέον, ολοκληρωμένη εικόνα, θα τονίσω με σαφήνεια ότι ο Δήμος Καλαμάτας έχει ικανότατα στελέχη και πολλές δυνατότητες. Στόχος μας θα πρέπει να είναι να συνεργαστούμε με τα ικανά στελέχη, διότι προσωπικά πιστεύω βαθιά στην αξιολόγηση και θα εφαρμόσουμε και διαδικασίες αξιολόγησης, εκτός από τυπικές, και ουσιαστικές. Στόχος είναι να αξιοποιήσουμε τα ικανά στελέχη, ώστε να προσφέρουμε ακόμα καλύτερες και ποιοτικότερες υπηρεσίες στους συνδημότες μας και στους επισκέπτες της περιοχής μας».

ΝΕΟΙ ΤΟΜΕΙΣ ΕΥΘΥΝΗΣ
ΤΩΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΩΝ

Ο κ. Βασιλόπουλος γνωστοποίησε τους νέους τομείς ευθύνης Αντιδημάρχων, επισημαίνοντας ότι «θα προσδιορίσουν και τις αλλαγές που θα προκύψουν όπου θεωρούμε ότι χρειάζεται, όσον αφορά σε Διευθύνσεις και Τμήματα του Δήμου Καλαμάτας».
Οι νέοι τομείς ευθύνης Αντιδημάρχων είναι οι εξής:
1. Αντιδήμαρχος Οικονομικών & Περιουσίας
2. Αντιδήμαρχος Τοπικής Ανάπτυξης, Τουρισμού & Επιχειρηματικότητας
3. Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας, Νέων Τεχνικών Έργων & Προγραμματισμού
4. Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας & Διοικητικών Υπηρεσιών
5. Αντιδήμαρχος Συντήρησης Υποδομών & Δημοτικών Ενοτήτων και
6. Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος & Πολιτικής Προστασίας.
Ο καθορισμός των αρμοδιοτήτων κάθε θέσης Αντιδημάρχου, καθώς και οι εντεταλμένες θέσεις ευθύνης θα ανακοινωθούν σε δεύτερο χρόνο.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ

Ο Θ. Βασιλόπουλος προσέθεσε τα εξής:
«Δεύτερος στόχος αυτό το χρονικό διάστημα, εκτός από την άσκηση των καθηκόντων μου ως Αντιδημάρχου, ήταν και η ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ των συνδυασμών, που θα συγκροτήσουν το νέο Δημοτικό Συμβούλιο.
Λειτούργησα σεβόμενος τις νομοθετικές ρυθμίσεις για την καλύτερη διακυβέρνηση Δήμων και Περιφερειών, το γεγονός ότι ο Δήμαρχος συνεχίζει να εκλέγεται με το 50% + 1, σεβόμενος όμως και τις προεκλογικές μου δεσμεύσεις για ανάπτυξη συνεργασιών ανάλογα με τη δυναμική που έχει καταγράψει κάθε συνδυασμός και τα στελέχη που έχει αυτός.
Σ’ αυτό το πλαίσιο υπάρχουν συνδυασμοί, οι οποίοι έχουν επιλέξει να ασκήσουν το δικαίωμά τους στην αντιπολίτευση ή να μεταφέρουν το ενδεχόμενο συνεργασίας στο μέλλον, καθώς και συνδυασμοί, οι οποίοι έχουν επιλέξει να συνεργαστούμε και να συγκροτήσουμε τη νέα Δημοτική Αρχή. Σέβομαι και τις δύο επιλογές. Αυτά είναι, βέβαια, θέματα, τα οποία θα φανούν στις πρώτες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου».

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΠΡΟΣ
ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΝΙΚΑ

Ο εκλεγείς Δήμαρχος Καλαμάτας προσέθεσε, τέλος, τα ακόλουθα: «Με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης της δημαρχοντίας του Παναγιώτη Νίκα, θα μου επιτρέψετε να ευχαριστήσω για μία ακόμα φορά το Δήμαρχο Καλαμάτας, για τη δυνατότητα που μου έδωσε όλα αυτά τα χρόνια να υπηρετήσω το Δήμο από θέσεις ευθύνης, να αποκτήσω εμπειρία και να αποδείξω τις ικανότητές μου, στοιχεία δηλαδή που προφανώς αποτιμήθηκαν θετικά από τους συμπολίτες μας, με συνέπεια να καλούμαι να υπηρετήσω το Δήμο Καλαμάτας από το ανώτατο αξίωμα του Δημάρχου».
Ο κ. Βασιλόπουλος απάντησε κατόπιν σε ερωτήσεις, εκτιμώντας – μεταξύ άλλων – πως «θα έχουμε σχετικά άνετη πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο»

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button