Δήμος Καλαμάτας

Ο Θ. Βασιλόπουλος για φυσικό αέριο, δρόμο Καλαμάτας – Ριζομύλου, Ανοικτό Θέατρο, αντιπλημμυρικά

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σήμερα Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019, ανέφερε τα εξής:
• Για το ενδεχόμενο δημιουργίας δευτερεύοντος αγωγού, που θα φέρει το φυσικό αέριο στην Καλαμάτα: ο Δήμος Καλαμάτας στηρίζει τις προσπάθειες της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όπως έκανε και όταν είχε ανακοινωθεί πως το φυσικό αέριο θα έρχεται σε υγρή μορφή. Ο Δήμος Καλαμάτας μπορεί να βοηθήσει στην εξεύρεση των κατάλληλων χώρων για τις αναγκαίες εγκαταστάσεις, στην προσπάθεια εξειδίκευσης των τεχνιτών κ.λπ.
• Για το δρόμο Καλαμάτας – Ριζομύλου και το ενδεχόμενο αναβάθμισης του υφιστάμενου δρόμου: η Δημοτική Αρχή τάσσεται υπέρ της παραλιακής χάραξης. Ο Θ. Βασιλόπουλος επεσήμανε χαρακτηριστικά τα εξής: «Θεωρούμε ότι η παραλιακή χάραξη είναι μονόδρομος για την ανάπτυξη του δυτικού μετώπου της Καλαμάτας», τονίζοντας ότι «διαφορετικά, ο δρόμος που προτείνεται ουσιαστικά απομονώνει την Καλαμάτα» και προσθέτοντας πως «καλύτερα να κάνουμε κάτι τώρα, ας είναι και πιο ακριβό, το οποίο δε θα χρειάζεται να το αλλάξουμε μετά από 20-30 χρόνια»
• Για το Ανοικτό Θέατρο: «Το Ανοικτό Θέατρο οφείλουμε να το προχωρήσουμε. Θα βρούμε τους τρόπους, θα συζητήσουμε και με τις άλλες παρατάξεις, ώστε να λυθούν τα προβλήματα που υπάρχουν», τονίζοντας ότι «δεν πρέπει να κινδυνολογούμε»
• Για τα αντιπλημμυρικά έργα:
i) το έργο από τη Θουρία μέχρι το Νοσοκομείο αντιμετωπίζει θέματα απαλλοτριώσεων, των οποίων την επίλυση επιδιώκει και θα επιτύχει ο Δήμος Καλαμάτας
ii) το δεύτερο, από το Νοσοκομείο μέχρι το Ασπρόχωμα, δεν έχει προβλήματα. Απομένει η κυκλοφοριακή διευθέτηση για την εκτέλεση εργασιών επί της παλιάς εθνικής οδού Καλαμάτας – Τρίπολης, κοντά στο Νοσοκομείο και το έργο θα συνεχισθεί
iii) το τρίτο αντιπλημμυρικό έργο, από την Παναγίτσα μέχρι το Νέδοντα, είναι σε διαδικασία αδειοδότησης και πριν λίγες ημέρες το ΔΣ της ΔΕΥΑΚ έλαβε απόφαση αποδοχής της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button