Κόσμος

Ο Ντόναλντ Τραμπ επιμένει να μην παραδώσει τα φορολογικά του στοιχεία

O πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ θα προσβάλει πρόσφατη απόφαση του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, αναφορικά με την παράδοση των φορολογικών του στοιχείων σε επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων, όπως άφησε να εννοηθεί χθες ένας από τους προσωπικούς δικηγόρους του.

«Δεν υπάρχουν αποδείξεις για οποιασδήποτε παρατυπίες εδώ και διαφωνώ με τη δημοσιοποίηση των φορολογικών στοιχείων όχι μόνο εκ μέρους του πελάτη μου, αλλά και εκ μέρους των μελλοντικών προέδρων των ΗΠΑ» δήλωσε ο δικηγόρος του Τραμπ Ρόναλντ Φισέτι.

«Αυτή η πολιτικοποίηση και παρενόχληση του κ. Τραμπ είναι αχρείαστη και εξωφρενική» δήλωσε ο Φισέτι, προσθέτοντας ότι «δεν έχει δει ποτέ κάτι τέτοιο» στην καριέρα του ως δικηγόρου.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης διέταξε την Παρασκευή την Υπηρεσία Φορολογικών Εσόδων των ΗΠΑ (IRS) να παραδώσει τα φορολογικα στοιχεία σε επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων, υποστηρίζοντας ότι η επιτροπή παρουσίασε «ικανοποιητικούς λόγους» αιτούμενη των στοιχείων στοιχείων.

Οι Δημοκρατικοί στη Βουλή των Αντιπροσώπων έχουν δηλώσει πως θέλουν τ;α φορολογικά στοιχεία του Τραμπ για να δουν αν το IRS ασκεί τον απαιτούμενο λογιστικό έλεγχο γενικώς, αναφορικά με τις επιστροφές φόρου και προκειμένου να αξιολογήσουν αν απαιτείται νέα νομοθεσία.

Η διαταγή σηματοδότησε αλλαγή της στάσης του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Το 2019, όταν ο Τραμπ βρισκόταν στην εξουσία, το γραφείο του νομικού συμβούλου του ίδιου υπουργείου είχε αποφανθεί ότι το αίτημα για την παράδοση των φορολογικών στοιχείων του πρώην προέδρου από την Επιτροπή Εποπτείας της Βουλής των Αντιπροσώπων στηριζόταν σε «μη ειλικρινή» κίνητρα με στόχο την έκθεση των στοιχείων στην κοινή γνώμη.

Σε αντίθεση με το παράδειγμα των πρόσφατων προέδρων των ΗΠΑ, ο πρώην πρόεδρος Τραμπ δε δημοσιοποίησε τα φορολογικά του στοιχεία.

Το 2019, η παραπάνω αναφερόμενη επιτροπή κατέθεσε αγωγή ελπίζοντας ότι θα πιέσει την κυβέρνηση Τραμπ να συμμορφωθεί με την απαίτησή της, για την παράδοση των φορολογικών στοιχείων.

Η αγωγή, η οποία δεν έχει εκδικαστεί ακόμη, παρέχει ένα νομικό όχημα στο Τραμπ να ισχυριστεί ότι η διαταγή που εξέδωσε την προηγούμενη εβδομάδα το υπουργείο Δικαιοσύνης ήταν παράνομη.

Ο περιφερειακός δικαστής Τρέβορ Μακφέιντεν που έχει αναλάβει την εκδίκαση της αγωγής έχει δώσει στον Τραμπ και τους δικηγόρους του περιθώριο μέχρι αύριο Τετάρτη για να εξηγήσουν τις απόψεις του σχετικά με την πορεία της υπόθεσης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button