Κόσμος

«Ο Πούτιν ανακοινώνει την προσάρτηση 4 περιοχών στη Ρωσία» – Διέρρευσαν νέες πληροφορίες

Την ένταξη του Ντονέτσκ, του Λουγκάνσκ, της Χερσώνας και της Ζαπορίζια στη Ρωσία πιθανολογεί το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας ότι θα ανακοινώσει ο Βλαντιμίρ Πούτιν την προσεχή Παρασκευή, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στα δύο σώματα του ρωσικού κοινοβουλίου.

Υπενθυμίζουμε πως σήμερα ολοκληρώνεται το δημοψήφισμα σε αυτές τις τέσσερις περιοχές, στα ανατολικά και στα νότια της Ουκρανίας, οι οποίες βρίσκονται υπό ρωσική κατοχή.

«Υπάρχει ρεαλιστική πιθανότητα ο Πούτιν να χρησιμοποιήσει την ομιλία του για να ανακοινώσει επίσημα την ένταξη των κατεχόμενων περιοχών της Ουκρανίας στη Ρωσική Ομοσπονδία. Τα δημοψηφίσματα που διεξάγονται επί του παρόντος σε αυτές τις περιοχές έχουν προγραμματιστεί να ολοκληρωθούν στις 27 Σεπτεμβρίου», αναφέρει χαρακτηριστικά το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας στην τελευταία του ενημέρωση πληροφοριών:

«Οι ηγέτες της Ρωσίας ελπίζουν σχεδόν σίγουρα ότι οποιαδήποτε ανακοίνωση προσχώρησης θα θεωρηθεί ως δικαίωση της “ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης” και θα εδραιώσει την πατριωτική υποστήριξη στη σύγκρουση», αναφέρεται επίσης στο σημείωμα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button