Τοπικά Νέα

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Τριφυλίας «μάλωσε» σουλατσαδόρους, καπνιστές και… δημοσιογράφους

Πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση της χθεσινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου ο πρόεδρος του Σώματος κ. Ιωάννης Καλκαβούρας τα έβαλε με όλους όσους, κατά τον ίδιο, παρεμποδίζουν την λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Καλκαβούρας ανέφερε τα εξής: “Πριν προχωρήσουμε θα ήθελα δυο λεπτά την προσοχή σας σε ένα θέμα το οποίο έχω θίξει πολλές φορές μέσα στο δημοτικό συμβούλιο και έχει να κάνει με τον τρόπο που φερόμαστε – συμπεριφερόμαστε κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου. Θεωρώ ότι η αίθουσα είναι αυτή που θα πρέπει να είναι σε μια κατάσταση τέτοια που θα πρέπει να μπορούμε να ακούμε τους εισηγητές. Θεωρώ ότι είναι τελείως άκομψο να πηγαινοερχόμαστε και να συζητούμε  την ώρα που ο άλλος συνάδελφος έχει το λόγο και θέλει να πει τις απόψεις του. Πολλές φορές έχει να κάνει και με το ότι καθόμαστε εντός της αιθούσης και κάνουμε και το τσιγάρο μας. Βεβαίως δεν είναι θέμα ότι θα απαγορέψω στον καθένα  από εσάς που θέλει να καπνίσει, να καπνίσει, άλλα θεωρώ ότι για τον σεβασμό αυτής της αίθουσας και των υπολοίπων που είμαστε μέσα εδώ ας πάει έξω να καπνίσει. Ένα δεύτερο θέμα που θα ήθελα να θίξω και συνέβη στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο, όλοι μας παρακολουθούμε και πρέπει να παρακολουθούμε αυτά που γίνονται μέσα εδώ, οι δημοτικοί σύμβουλοι έχουν την δυνατότητα του να εκφράζουν την άποψη τους την διαφωνία τους, και με την ψήφο τους να επιδοκιμάζουν ή να αποδοκιμάζουν, θεωρώ όμως ότι ουδείς άλλος έχει το λόγο μέσα σε αυτή την αίθουσα να επιδοκιμάσει ή να αποδοκιμάσει. Πρέπει όσοι παραβρίσκονται σε αυτή την αίθουσα να σέβονται αυτή την αίθουσα και την διαδικασία και να μην δημιουργούμε κολλήματα και προβλήματα. Καταλαβαίνετε ότι για να συνεχιστεί η διαδικασία, όποιος θέλει για τους δικούς του λόγους να εκφράσει αυτό που θέλει να εκφράσει, και ειδικά αν είναι κάποιος που έχει κάποιο μέσο (ενημέρωσης), κάλλιστα μπορεί να το εκφράσει δημοσιά, και πολύ καλά θα κάνει. Αλλά θεωρώ εντός του δημοτικού συμβουλίου, θεωρώ ότι δεν πρέπει αν γίνονται επιδοκιμασίες η αποδοκιμασίες».

Γεγονός είναι πως οι επιδοκιμασίες- αποδοκιμασίες καταδικάζονται (κατά τα λεγόμενα του κ. Προέδρου) όταν γίνονται ΜΟΝΟ εις βάρος της συμπολίτευσης. Δικαίωμά του να θέλει να προστατέψει την παράταξή του, άλλα σε μια δημοκρατική κοινωνία το να προσπαθείς να επιβαλεις την απόψή σου ανάλογα με τα θέλω της παράταξης δεν εξυπηρετεί την δημοκρατία… αλλά μόνο την παράταξη.

Αλώστε για πολλοστή φορά, και χθες, στο δημοτικού συμβούλιο ανέβηκαν οι τόνοι και οι θερμοκρασίες… στην πρώτη περίπτωση όταν δημοτικός σύμβουλος της συμπολίτευσης ανέφερε το όνομα δημοτικής συμβούλου της αντιπολίτευσης και όταν η ιδιά ζήτησε το λόγο (βάση κανονισμού) επι προσωπικού.. ουδέποτε τον πηρέ. Το δεύτερο παράδειγμα είναι ακόμη πιο λυπηρό, όταν την στιγμή που ο επικεφαλής της ΛΑΣΥ Σαράντος Κουκούμης, μια αξιοσέβαστη μορφή πολύ χαμηλών τόνων, βγήκε για πρώτη φορά εκτός εαυτού από τις συνεχόμενες διακοπές του πρόεδρου, που ουσιαστικά του αφαιρούσε τον λόγο και του χαλούσε τον ειρμό των σκέψεων του.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button