Κόσμος

Ο ρωσικός στόλος της Μαύρης Θάλασσας παραμένει ικανός να καταφέρει πλήγματα, λένε οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες

Σύμφωνα με την υπηρεσία πληροφοριών του στρατού της Βρετανίας, ο ρωσικός στόλος στη Μαύρη Θάλασσα παραμένει αξιόμαχος παρά τις απώλειες.

Ο στόλος της Μαύρης Θάλασσας του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού διατηρεί την επιχειρησιακή δυνατότητα να πλήξει παράκτιους και άλλους στόχους στην Ουκρανία παρότι έχασε το αποβατικό Saratov και το πυραυλοφόρο καταδρομικό Moskva, αναφέρει ενημέρωση που δημοσιοποίησε σήμερα το βρετανικό υπουργείο Άμυνας.

Περίπου είκοσι σκάφη του ρωσικού ΠΝ, συμπεριλαμβανομένων υποβρυχίων, βρίσκονται στη ζώνη επιχειρήσεων της Μαύρης Θάλασσας, σύμφωνα με το ενημερωτικό σημείωμα που αναρτήθηκε στον λογαριασμό του βρετανικού υπουργείου Άμυνας στο Twitter.

Κλειστά τα στενά του Βοσπόρου στη Μαύρη Θάλασσα, δεν μπορεί να αντικαταστήσει το Moskva η Ρωσία

«Το στενό του Βοσπόρου παραμένει κλειστό για όλα τα πολεμικά πλοία εκτός των τουρκικών, κάτι που σημαίνει ότι η Ρωσία δεν είναι σε θέση να αντικαταστήσει το Moskva, το καταδρομικό που έχασε», προσθέτει.

Το συγκεκριμένο πλοίο είχε κυρίως ρόλο αντιαεροπορικής προστασίας της ναυτικής δύναμης που επιχειρεί στην περιοχή.

Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters σημειώνει ότι δεν είναι σε θέση να επαληθεύσει τις πληροφορίες που δημοσιοποίησε το βρετανικό υπουργείου Άμυνας με ανεξάρτητο τρόπο.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button