Τοπικά ΝέαΧώρα

Ο ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας για το μνημείο των μαχητών του ΕΛΑΣ που βεβήλωσαν ακροδεξιοί

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΒΕΒΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ

Στη βεβήλωση του μνημείου της Εθνικής Αντίστασης στου “Μανούσου το Γεφύρι” στη Χώρα του Δήμου Πύλου – Νέστορος, προχώρησαν άγνωστοι, προφανώς ακροδεξιοί, αναγράφοντας σε διάφορα σημεία τα αρχικά της Χρυσής Αυγής. Η εν λόγω θρασύτατη ενέργεια δεν μπορεί να κρύψει το μίσος και τον φόβο των ακροδεξιών για τους ανθρώπους που αγωνίστηκαν και αγωνίζονται για έναν κόσμο με δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη. Έναν κόσμο που δεν θα χωράει ούτε τους ίδιους ούτε και τις ιδέες τους. Το μνημείο ανεγέρθηκε προς τιμή των 18 μαχητών και αξιωματικών του ΕΛΑΣ (με επικεφαλής τον ταγματάρχη Ηλία Σφακιανάκη), που σκοτώθηκαν στις 19 Ιούλη 1944, στη θρυλική μάχη της Αγορέλιτσας ενάντια στους Γερμανούς κατακτητές.
Ο ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας αυτονόητα καταδικάζει τη συγκεκριμένη προκλητική ενέργεια και καλεί όλον τον μεσσηνιακό λαό να εντείνει την αντιφασιστική του δράση. Να απομονώσει την εγκληματική οργάνωση της Χ.Α. και τα άλλα μορφώματα του ίδιου φασιστικού φυράματος, υψώνοντας τείχος απέναντι στον φασισμό, το ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία. Δημοκράτες πολίτες, που ειλικρινά εκφράζουν ανησυχίες για εθνικά θέματα, δεν θα επιτρέψουν στους ιδεολογικούς απόγονους των ναζιστών να καπηλεύονται τα αισθήματα και τα πιστεύω τους.
Πιστεύουμε ότι η δημοτική αρχή της περιοχής θα προχωρήσει στην άμεση αποκατάσταση του μνημείου.

Το Γραφείο Τύπου της Ν.Ε. Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button