Αθλητικά

Ο φετινός τίτλος είναι διαφορετικός

Η συμπλήρωση 30 αγωνιστικών στη φετινή Super League βρήκε τον Ολυμπιακό πρωταθλητή. Οι “ερυθρόλευκοι” δεν πανηγύρισαν το βράδυ της Κυριακής (28/6) στο ΟΑΚΑ μετά το 1-2 κόντρα στην ΑΕΚ. Κράτησαν χαμηλά τη μπάλα γιατί περιμένουν την εκδίκαση του CAS τον Ιούλιο. Να αποφανθεί αν ισχύσει το -7 στον ΠΑΟΚ για την πολυιδιοκτησία.

Ό,τι κι αν συμβεί, βέβαια, ο τίτλος θα καταλήξει στο λιμάνι. Η διαφορά δυναμικότητας απέναντι σε όλες τις άλλες ομάδες είναι μεγάλη. Ο απολογισμός είναι 24 ισοπαλίες και έξι ισοπαλίες σε αυτά τα 30 ματς. Με 62 γκολ ενεργητικό και έντεκα παθητικό. Επτά γκολ περισσότερα στην επίθεση και 14 λιγότερα στην άμυνα σε σχέση με τη δεύτερη καλύτερη ομάδα.
ΑΗΤΤΗΤΟ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΤΕΡΜΠΙ

Ο ΠΑΟΚ πήρε πέρυσι το πρωτάθλημα μετά από 30 αγωνιστικές με 26 νίκες και τέσσερις ισοπαλίες. Χωρίς ήττα, μια ιστορική επίδοση. Το φετινό αήττητο του Ολυμπιακού, όμως, είναι διαφορετικό. Η απάντηση στο γιατί είναι απλή και λογική. Μέσα σε αυτά τα 30 παιχνίδια οι “ερυθρόλευκοι” έχουν δώσει ένα επιπλέον ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, επιπλέον ντέρμπι με τον Άρη, με τον Παναθηναϊκό και με την ΑΕΚ χωρίς καν ισοπαλία.

Μόνο νίκες. Εντυπωσιακό. Οι παίκτες του Μαρτίνς έχουν ήδη κλείσει ένα χρόνο στο γήπεδο, αφού η πρώτη συγκέντρωση έγινε 10 Ιουνίου 2019. Έχουν δώσει επιπλέον 15 ευρωπαϊκά παιχνίδια. Συνεχίζουν στο ίδιο μοτίβο, όμως. Με τα φρένα σπασμένα. Ούτε η κούραση, ούτε η διακοπή λόγω του κορονοϊού αποτέλεσαν ανατρεπτικούς παράγοντες στο φετινό επίτευγμα.
ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΑ “ΒΑΡΙΑ” ΟΝΟΜΑΤΑ

Χωρίς αμφιβολία αυτή είναι μια υπέροχη σεζόν για τον Ολυμπιακό. Εδώ πρόκειται για μία από τις καλύτερες “ερυθρόλευκες” ομάδες της σύγχρονης ιστορίας. Με ένα φοβερό αήττητο στη Super League, με πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου, πρόκριση στους “16” του Europa League με θύμα την Άρσεναλ και ένα βήμα μακριά από τα προημιτελικά. Σε αυτή λοιπόν την ομάδα συμμετέχει ο Τσιμίκας, ο Μπουχαλάκης και ο Μασούρας, χωρίς καμία δόση υποτίμησης. Απλά για να καταδειχθεί ότι η δουλειά και το scouting είναι αυτά που έφεραν τους “ερυθρόλευκους” σε αυτό το σημείο.

Ο Τσιμίκας, που είχε δοθεί σε Δανούς και Ολλανδούς, και επέστρεψε για να γίνει “καυτό” ευρωπαϊκό όνομα. Ο Μπουχαλάκης από τον Εργοτέλη που άκουσε τόσα πολλά και τώρα αποτελεί σημείο αναφοράς. Ο Μασούρας από τον Ηλυσιακό και τον Πανιώνιο, τον οποίο στήριξε με πάθος ο Πέδρο Μαρτίνς. Ο Ολυμπιακός έπαιρνε εξτρέμ και ο Μασούρας ήταν αυτός που έπαιζε (και παίζει). Ο φθηνός Καμαρά από την Αζαξιό και ο φθηνός Μπα από τη Γκαζελέκ Αζαξιό.

Σαφέστατα και οι καλοπληρωμένοι Σεμέδο, Βαλμπουενά και Αραμπί, τα “βαριά” ονόματα. Δεν γινόταν διαφορετικά. Δεδομένα, όμως, παλαιότερες ομάδες του Ολυμπιακού ήταν πολύ πιο ακριβές σε σχέση με τη φετινή. Εκτός από χρήματα απαιτείται ποδοσφαιρική γνώση και ψαγμένο scouting.
ΤΟ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΡΕΚΟΡ ΤΟΥ ΜΑΡΤΙΝΣ

Μέσα σε όλα αυτά και στήριξη. Πίστη στο πλάνο και στις προοπτικές που φάνηκαν ότι υπήρχαν το 2018-2019, αγωνιστική περίοδος που ολοκληρώθηκε με τον Ολυμπιακό άτιτλο. Τώρα η διοίκηση καμαρώνει που στάθηκε στο πλευρό του Μαρτίνς. Ο Πορτογάλος έφτασε τα 100 παιχνίδια στον “ερυθρόλευκο” πάγκο. Τα 60 στη Super League με το εντυπωσιακό 48 – 9 – 3. Μόλις τρεις ήττες σε 60 παιχνίδια πρωταθλήματος (δύο από ΠΑΟΚ, μία από ΟΦΗ).

Σε αυτή τη διετία, δηλαδή, δεν έχει χάσει από ΑΕΚ, Παναθηναϊκό, Άρη. Μόλις 13 ήττες σε σύνολο 100 αγώνων και μερικές σπουδαίες ευρωπαϊκές βραδιές, από αυτές που μένουν στην ιστορία και μνημονεύονται. Ξέχωρα από στατιστικά στοιχεία, ρεκόρ και επιδόσεις, η ουσία είναι μία: Τον φετινό Ολυμπιακό χαίρεσαι να τον παρακολουθείς. Ένα σύνολο που ξέρει τι ζητά στο γήπεδο και πώς θα πάρει αυτό που θέλει.

Η ξέφρενη φετινή πορεία εκτόξευσε τη χρηματιστηριακή αξία των παικτών και τους έφερε στο επίκεντρο της προσοχής. Είναι σίγουρο ότι τη νέα σεζόν θα υπάρξουν απώλειες. Το είπε την προηγούμενη εβδομάδα και ο Μαρτίνς: “Η αγορά θα είναι ανοιχτή και φοβόμαστε ότι αυτό θα μας στερήσει κάποιους παίκτες. Θα υπάρχουν αρκετές προτάσεις για τους παίκτες μας και κάποιοι πιστεύουμε ότι θ πουληθούν”. Τουλάχιστον υπάρχει η τεχνογνωσία εκ μέρους της διοίκησης, η καλή επικοινωνία με τον προπονητή και εκτιμάται ότι θα βρεθούν ξανά ποιοτικές λύσεις. Πρόκειται όμως για μια συζήτηση που δεν είναι της παρούσης. Μέχρι να πέσει η καρό σημαία για φέτος θα είναι ωραίο να -συνεχίσουμε να- παρακολουθούμε το φετινό σύνολο, το οποίο εκτός από γκρουπ εξαιρετικών παικτών είναι και μια πολύ καλή παρέα. Μια καθημερινή… βόλτα στα social media φτάνει για να το αντιληφθείτε.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button