Ελλάδα

Ο 43χρονος κατηγορούμενος για εμπρησμό παρίστανε τον εθελοντή πυροσβέστη -Πώς τον έπιασαν

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για εμπρησμό ασκήθηκε σε βάρος του 43χρονου, ο οποίος συνελήφθη χθες το πρωί ως υπαίτιος εμπρησμού δασικής έκτασης στην περιοχή Μαντρί στο Κρυονέρι Αττικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 43χρονος είναι οδηγός αστικού λεωφορείου και βρέθηκε στο σημείο όπου είχε ξεσπάσει η φωτιά στο Κρυονέρι παριστάνοντας τον εθελοντή πυροσβέστη! Ενώ υποτίθεται ότι βοηθούσε στην κατάσβεση της φωτιάς ξαφνικά, 50 μέτρα πίσω του προέκυπταν νέες εστίες. Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 43χρονος έσπευδε κατόπιν πάνω από τις φωτιές που ο ίδιος είχε ανάψει και προσποιούνταν ότι τις έσβηνε. Μόλις έγινε αντιληπτή η ύποπτη δράση του εκλήθη η ΕΛΑΣ που τον συνέλαβε.
Εθελοντής δασοπυροσβέστης που συνελήφθη για εμπρησμό
Ποινική δίωξη για εμπρησμό στον 43χρονο

Στον 43χρονο ασκήθηκε ποινική δίωξη για για το αδίκημα της πρόκλησης πυρκαγιάς σε δάσος από πρόθεση με εξάπλωση της φωτιάς σε μεγάλη έκταση, από την οποία προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο, τελεσθείσα κατ’ εξακολούθηση, αδίκημα που διώκεται σε βαθμό κακουργήματος.

Ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε να απολογηθεί σε ανακριτή, ενώ παράλληλα αντιμετωπίζει κατηγορίες και σε βαθμό πλημμελήματος για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και κατοχή βεγγαλικών.
Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Συνελήφθη, πρωινές ώρες σήμερα (6 Αυγούστου 2021), από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας (Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής), ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για εμπρησμό σε δασική έκταση στην περιοχή Μαντρί στο Κρυονέρι, καθώς και για παραβάσεις των νομοθεσιών για ναρκωτικά, φωτοβολίδες και βεγγαλικά.

Συγκεκριμένα, εθελοντές της Πολιτικής Προστασίας εντόπισαν τον ανωτέρω, να κινείται με δίκυκλο σε δύσβατο σημείο της περιοχής Μαντρί στο Κρυονέρι. Κατά την παραμονή του στο σημείο, εκδηλώθηκε νέα εστία πυρκαγιάς, η οποία δεν δικαιολογούνταν από τις επικρατούσες συνθήκες ανέμων και ως εκ τούτου το άτομο υποδείχθηκε σε αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε.

Από την διενεργηθείσα έρευνα προέκυψε η εμπλοκή του σε ακόμα δύο αναζωπυρώσεις στο νεκροταφείο Κρυονερίου και στο ρέμα στην περιοχή Μαντρί.

Επίσης, κατά την έρευνα στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, σπίρτα, αναπτήρες, προσανάμματα, τσόφλια καρυδιών, που χρησιμοποιούνται ως προσανάμματα, φιδάκι, κροτίδες, ποσότητα κάνναβης, σπόροι και τρίφτης κάνναβης και φορητός υπολογιστής.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button