Οικονομία

Πάγιες δαπάνες: 800 επιχειρήσεις έχουν δεύτερη ευκαιρία

Πάγιες δαπάνες: Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) έδωσε δεύτερη ευκαιρία σε 800 επιχειρήσεις για επιδότηση παγίων δαπανών.

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) έδωσε δεύτερη ευκαιρία σε 800 επιχειρήσεις για επιδότηση παγίων δαπανών.

Μετά την τροποποίηση της σχετικής κοινής υπουργικής απόφασης για την υπαγωγή επιχειρήσεων στη ρύθμιση των παγίων δαπανών, 800 επιχειρήσεις, οι αιτήσεις των οποίων είχαν απορριφθεί αρχικά, έχουν πλέον δικαίωμα ένταξης σε αυτό το καθεστώς.

Ποιες οι κινήσεις της ΑΑΔΕ

Για τον σκοπό αυτό, η ΑΑΔΕ:

  • Εντόπισε τις συγκεκριμένες επιχειρήσεις (ΑΦΜ)
  • Άνοιξε ξανά το σύστημα, ώστε αυτές
  • Nα υποβάλουν ξανά την αίτησή τους στο myBusiness Support μέχρι τη λήξη της προθεσμίας υποβολής (9 Αυγούστου 2021).

ΑΑΔΕ

ΑΑΔΕ

Πάγιες δαπάνες: Τροποποιήθηκε η ΚΥΑ

Δημοσιεύθηκαν οι Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις (ΚΥΑ) που αφορά στην τροποποίηση του μέτρου ενίσχυσης αναφορικά με τη β΄φάση της επιδότησης παγίων δαπανών.

Με την τροποποίηση αυτή διευκρινίζεται ότι οι νέες επιχειρήσεις και οι επιχειρήσεις που απέκτησαν πρόσφατα υποκατάστημα (από 1.4.2019 έως 31.12.2020), δύναται να ενταχθούν στο μέτρο με βάση το σημείο 3.12 του Προσωρινού Πλαισίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, εφόσον εμφανίζουν ζημία και μείωση τζίρου κατά 30% κατά την επιλέξιμη περίοδο, σε σχέση με το 2019.

Σε περίπτωση που δεν πληρούν τα παραπάνω κριτήρια, τότε μπορούν να ενταχθούν στο μέτρο σύμφωνα με το τμήμα 3.1. του Προσωρινού Πλαισίου, εφόσον τα έσοδα από πωλήσεις αγαθών και παροχή υπηρεσιών του έτους 2020 είναι μικρότερα κατά τουλάχιστον 30% από το σύνολο εξόδων, συμπεριλαμβανομένου του κόστους πωληθέντων, ανεξαρτήτως της μείωσης του κύκλου εργασιών τους ή των εσόδων τους.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button