Δήμος ΚαλαμάταςΤοπικά Νέα

Πάνδημη υποδοχή της Παναγίας Βουλκανιώτισσας στην Καλαμάτα

voulkaniot_kalamata4


Με λαμπρότητα και κατάνυξη η Καλαμάτα και ιδιαιτέρως η ενορία της Αγίας Αικατερίνης υποδέχθηκαν την ιερά και θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας Βουλκανιώτισσας, εκ της ομωνύμου Ιεράς Μονής της Μητροπόλεως Μεσσηνίας.

Το χαριτόβρυτο Εικόνισμα υποδέχθηκαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, ο κλήρος, οι τοπικές αρχές και πλήθος πιστών.

Στη συνέχεια, η Εικόνα με λιτανευτική πομπή μεταφέρθηκε στο Ναό της Αγίας Αικατερίνης, όπου και εναποτέθηκε για οκταήμερο προσκύνημα, μαζί με απότμημα Λειψάνου της Αγίας Μαρίας της Αιγυπτίας. Ακολούθως, τελέσθηκε πανηγυρική Δοξολογία χοροστατούντος του κ. Χρυσοστόμου.

Προ της απολύσεως, ο προϊστάμενος του Ναού Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Ευθύμιος Θεοδωρόπουλος, ευχαρίστησε τον Σεβ. Μητροπολίτη Μεσσηνίας για την άδεια κι ευλογία μεταφοράς της Ιεράς Εικόνος. Παράλληλα, έκανε αναφορά στο ιστορικό της ενορίας και τις προσπάθειες ανεγέρσεως του νέου Ναού της Αγίας Αικατερίνης.

Ο Σεβασμιώτατος, απευθυνόμενος στους πιστούς αναφέρθηκε στο ιερό πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου τονίζοντας ότι: «Πρέπει να ακολουθούμε το παράδειγμά της στην πίστη και την υπομονή, στηρίζοντας το συνάνθρωπο με αγάπη κι αισθήματα αλληλεγγύης».

Τέλος, συνεχάρη τον προϊστάμενο του Ναού και το εκκλησιαστικό συμβούλιο για τις άοκνες προσπάθειές τους προκειμένου να ανεγερθεί ο Ναός της Αγίας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button