Ελλάδα

Πάρτι φοροδιαφυγής στη Μύκονο με σεξουαλικά όργια και ναρκωτικά

Για πριβέ πάρτι με είσοδο 1.000 ευρώ, χρήση ναρκωτικών ουσιών και σεξουαλικά όργια σε βίλες του νησιού κάνουν λόγο σε επιστολή τους τα μέλη του Σωματείου Καταστηματαρχών Μυκόνου προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα, τον υφυπουργό Φορολογικής Πολιτικής Απόστολο Βεσυρόπουλο και τον υφυπουργό Τουρισμού Μάνο Κόνσολα.

Δυστυχώς, η φοροδιαφυγή έχει κατακλύσει το νησί των ανέμων, καθώς ομάδες ατόμων έχουν τη δυνατότητα με ένα SMS να μετακινούν τα πλήθη από το ένα μέρος στο άλλο κερδίζοντας χιλιάδες ευρώ. Διοργανώνουν πριβέ βραδιές σε πολυτελέστατες επαύλεις και θαλαμηγούς με εισιτήριο 1.000 ευρώ και χωρίς να κόβουν αποδείξεις, σύμφωνα με ρεπορτάζ του protothema.gr.

Οι βραδιές περιλαμβάνουν μουσική από τους καλύτερους DJs στον κόσμο, μπόλικο αλκοόλ, σεξουαλικά όργια και ναρκωτικές ουσίες που διαφημίζονται στο Διαδίκτυο ως «ελιξίρια» και «refreshments».

Βανάκια παραλαμβάνουν χιλιάδες τουρίστες κάθε βράδυ από τα beach bar και τα bar του νησιού σε συγκεκριμένες βίλες μέχρι τα ξημερώματα.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή που έστειλαν τα μέλη του Σωματείου Καταστηματαρχών Μυκόνου, κάθε βράδυ στη Μύκονο γίνονται τουλάχιστον τρία μεγάλα πάρτυ σε βίλες, στις οποίες στήνεται από τους διοργανωτές ένα πραγματικό κέντρο διασκέδασης με δυνατή μουσική και ηχεία-πύργους, φωτορυθμικά, μπαρ με ποτά και μπουκάλια, ακόμα και πυροτεχνήματα αξίας πολλών χιλιάδων ευρώ.

Όπως τονίζουν οι καταστηματάρχες, οι βίλες φρουρούνται από security που έχουν πάρει σαφείς και αυστηρές οδηγίες να ελέγχουν την πρόσβαση, ώστε να μην μπορεί κανένας τρίτος να εισέλθει στον χώρο του πάρτυ χωρίς να έχει πάρει την απαραίτητη πρόσκληση, έχοντας φυσικά προπληρώσει για την είσοδό του εισιτήριο που ξεκινά από τα 1.000 ευρώ και αυξάνεται ανάλογα με τις έξτρα παροχές που περιλαμβάνονται στα πακέτα, τα οποία πωλούνται διαδικτυακά.

Ακόμη, οι καταστηματάρχες αναφέρονται σε μαρτυρίες πελατών τους, οι οποίοι φεύγουν από τα μαγαζιά τους και πηγαίνουν να συνεχίσουν τη διασκέδασή τους στις εν λόγω βίλες, που διαπιστώνουν ότι στα σπίτια γίνεται ανεξέλεγκτη χρήση ναρκωτικών ουσιών, την οποία ευνοεί η δυνατή μουσική και το αλκοόλ που ρέει άφθονο μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Σύμφωνα με τους ίδιους, φέτος, κάποιοι από τους διοργανωτές των εν λόγω events έφτασαν στο σημείο να δημιουργήσουν και ιστοσελίδα προκειμένου να αλιεύσουν πελάτες και να εισπράξουν την αμοιβή τους που μεταφράζεται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, δεδομένου ότι προσελκύουν και χιλιάδες τουρίστες που δεν έχουν αντίρρηση να πληρώσουν πολλά αρκεί να πάρουν αυτό που θέλουν. Ενα ενδεικτικό site είναι το www.illumina.io/events/illumina-mykonos-2019.  Το συγκεκριμένο site, με το πρόσχημα ομιλιών και διαλογισμού, σύμφωνα με τους καταστηματάρχες, διοργανώνει πριβέ πάρτυ σε διαφορετικές βίλες κάθε ημέρα, ώστε να μην μπορούν να εντοπιστούν από τις αρμόδιες αρχές.

Επιπλέον, τονίζουν ότι οι ενδιαφερόμενοι πελάτες ενημερώνονται για την τοποθεσία της βίλας όπου γίνεται το πάρτυ λίγες ώρες πριν ξεκινήσει. Τους στέλνουν τις συντεταγμένες της βίλας μέσω WhatsApp ή Viber ώστε να μην μπορούν να τους εντοπίσουν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί. Οι τιμές εισόδου ανά άτομο ή τραπέζι ξεκινούν από 500-1.000 ευρώ και μπορεί να φτάσουν και τα 10.000 ευρώ. Είναι αυτονόητο ότι στα εν λόγω πάρτυ δεν εκδίδονται φορολογικές αποδείξεις, ούτε οι εργαζόμενοι σε αυτά είναι ασφαλισμένοι.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button