Ελλάδα

Πάσχα 2022: Έσπασε ρεκόρ η φετινή έξοδος – Η μεγαλύτερη της τελευταίας πενταετίας

Ομαλά διεξάγεται η έξοδος των εκδρομέων σήμερα, Μεγάλο Σάββατο, η πλειοψηφία των οποίων «ψηφίζει» Πάσχα στο χωριό έπειτα από δυο χρόνια πανδημίας. Σε αντίθεση με χθες και προχθές που υπήρχαν καθυστερήσεις τόσο στην Αθηνών – Κορίνθου, όσο και στην Αθηνών – Λαμίας, σήμερα η κίνηση διεξάγεται χωρίς προβλήματα.

Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, μέχρι χθες περισσότερα από 325.000 οχήματα, εγκατέλειψαν την Αθήνα, από το πρωί της Μεγάλης Τρίτης, μέχρι και σήμερα στις 18:00 το απόγευμα. Η έξοδος των εκδρομέων φαίνεται ότι κορυφώθηκε τις πρωινές ώρες, όταν επικράτησε το αδιαχώρητο στους δύο μεγάλους σταθμούς των διοδίων, της Αττικής. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην Ελευσίνα, οι οδηγοί, ακόμα και αφού περνούσαν τα διόδια, έμεναν για σχεδόν μία ώρα εγκλωβισμένοι σε ένα ατελείωτο μποτιλιάρισμα. Από τις 6:00 το πρωί, έως και τις 18:00 το απόγευμα, 80.312 Ι.Χ. έφυγαν από την πρωτεύουσα, τα 45.547 μέσω της Ε.Ο. Αθηνών – Κορίνθου και τα 34.765, από την Ε.Ο. Αθηνών -Λαμίας.

Η έξοδος που καταγράφεται την φετινή Μεγάλη Εβδομάδα, είναι η μεγαλύτερα της τελευταίας πενταετίας και ξεπερνάει, ακόμα και αυτές πριν τον κορωνοϊό. Μάλιστα είναι αυξημένη κατά σχεδόν 8%, σε σύγκριση με το 2019. Τότε, από την Μεγάλη Τετάρτη, μέχρι και την Μεγάλη Παρασκευή, είχαν φύγει από την Αθήνα 227.270 οχήματα, ενώ το αντίστοιχο διάστημα φέτος, τα Ι.Χ. που πέρασαν τα διόδια, άγγιξαν τις 245.000. Λόγω της ιδιαίτερα αυξημένης κίνησης που επικρατεί στους δρόμους της χώρας, οι αστυνομικοί της Τροχαίας βρίσκονται επί ποδός σε όλα τα μεγάλα οδικά δίκτυα, ενώ έχουν τεθεί σε ισχύ έκτακτα μέτρα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button