Ελλάδα

Πάτρα: Εκταφή της σπιτονοικοκυράς εξετάζουν οι αρχές για ρίξουν φως στην αιτία θανάτου

Σε εξέλιξη βρίσκεται η προκαταρκτική εξέταση για τον θάνατο της σπιτονοικοκυράς των Μάνου Δασκαλάκη και Ρούλας Πισπιρίγκου στην Πάτρα. Πλέον, όπως αναφέρουν δικαστικές πηγές, εξετάζεται το ενδεχόμενο οι Αρχές να προχωρήσουν σε εκταφή της 69χρονης σε μια προσπάθεια να ρίξουν φως στα αίτια του θανάτου.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται το τμήμα ανθρωποκτονιών της ΕΛ.ΑΣ αιτηθεί στην εισαγγελία την εκταφή της σορού.

Όσο κι αν έχει παρέλθει διάστημα 19 μηνών από το θάνατό της, οι αρχές θεωρούν ότι η εξέταση από τρίχες της κεφαλής και χόνδρους στα οστά, μπορεί να διακριβωθεί αν ο θάνατος της 69χρονης οφείλεται πράγματι σε προχωρημένη σηψαιμία ή κάτι άλλο.

O θάνατος της 69χρονης τον Σεπτέμβριο του 2020, επήλθε από παθολογικά αίτια και συγκεκριμένα από προχωρημένη σήψη λόγω της κατάκλισης. Οι Αρχές ερευνούν, επίσης, τις οικονομικές συναλλαγές που είχε τη δυνατότητα να κάνει ο Μάνος Δασκαλάκης για λογαριασμό της θανούσης, ο οποίος είχε στα χέρια του ένα πληρεξούσιο.

Η εισαγγελία Πατρών έχει εκδώσει εντολή να διερευνηθεί ο θάνατος της γυναίκας αυτής ως εγκληματική ενέργεια.

Σημειώνεται ότι Μάνος Δασκαλάκης, πούλησε με πληρεξούσιο ένα διαμέρισμα ιδιοκτησίας της σπιτονοικοκυράς.

Η πλευρά των συγγενών της σπιτονοικοκυράς έχει αμφισβητήσει την αιτία θανάτου. Όπως έχει δηλώσει ο δικηγόρος των συγγενών της σπιτονοικοκυράς, Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, το πιστοποιητικό φέρει την υπογραφή ενός γιατρού χωρίς όμως να αναφέρεται το όνομά του. Το μόνο όνομα που αναφέρεται είναι αυτό του Μάνου Δασκαλάκη, ο οποίος εμφανίστηκε και υπέγραψε ως ο κοντινότερος άνθρωπος στην εκλιπούσα. Στο έγγραφο όμως υπάρχει μια απλή μονογραφή γιατρού, χωρίς να αναγράφεται το ονοματεπώνυμο όπως θα έπρεπε.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο, το εν λόγω έγγραφο είναι άκυρο νομικά και η εν λόγω γιατρός που υπέγραψε το πιστοποιητικό, δεν είχε εφημερία εκείνο το βράδυ και πήγε εκείνη την ώρα στο νοσοκομείο για να υπογράψει.

Ο Κωνσταντίνος Κούτρας, πρώτος ξάδελφος της 69χρονης σπιτονοικοκυράς, έχει δηλώσει: «Εμείς δεν γνωρίζουμε τίποτα. Ούτε για το θάνατο της Ευγενίας. Δεν γνωρίζαμε τίποτα. Ότι έχουμε πληροφορηθεί το έχουμε μάθει από τα κανάλια», δήλωσε στην εκπομπή «Από τις Έξι» ο κ. Κούτρας, ο οποίος δήλωσε ότι δεν γνώριζε καν ότι είχε πεθάνει.

«Θα περιμένουμε να δούμε τα αποτελέσματα τα οποία θα βγούνε. Είμαστε πάρα πολλά ξαδέλφια. Θα μαζευτούμε για να κάνουμε μία συνεννόηση για να δούμε πώς θα κινηθούμε».

«Δεν είχε με κανένα συγγενή επαφή. Ήταν μοναχικό άτομο», σχολίασε για την ηλικιωμένη ιδιοκτήτρια της οικίας όπου διέμενε το ζευγάρι από την Πάτρα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button