Ελλάδα

Πέθανε ο γνωστός επιχειρηματίας Ιωάννης Λαρσινός

Σαν «βόμβα» έσκασε στην Κορινθία η είδηση του θανάτου του γνωστού επιχειρηματία Γιάννη Λαρσινού.
Η προσφορά του στην τοπική κοινωνία ήταν κάτι παραπάνω από αξιοπρόσεκτη.
Ο θάνατος του σκόρπισε την θλίψη στην Κορινθία και βύθισε στο πένθος την οικογένεια του.
Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.
Καλό ταξίδι φίλε Γιάννη.
Ο Γιάννης Λαρσινός, ήταν από τους πιο αγαπητούς επιχειρηματίες της Κορινθίας και πάντα πρωτοπόρος, καθώς η εταιρία που κληρονόμησε από τον αείμνηστο πατέρα του Ηλία κουβαλάει ιστορία πάνω από μισό αιώνα και σήμερα είναι η μεγαλύτερη επιχείρηση λατομείων και έτοιμου σκυροδέματος στη χώρα μας, «στρώνοντας» μεγάλο μέρος του οδικού δικτύου της Ελλάδας.
Στα χρόνια που ακολουθούν εξαγόρασε αρκετά λατομεία ανά την Ελλάδα και άνοιξε κι άλλα εργοστάσια, ανεβαίνοντας έτσι στην πρώτη θέση στην αγορά της.
Από τα 17 άτομα προσωπικό το 1977, σήμερα έχει φτάσει να απασχολεί περισσότερα από 300.

 

Ο επιχειρηματίας ιδιαίτερα αγαπητός γενικότερα απέφευγε  τα φώτα της δημοσιότητας. Ομως πριν απο λίγους μήνες στο Περιφερειακό Συνέδριο Πελοποννήσου, με παρούσα τη… μισή κυβέρνηση ομως αποφάσισε να μιλήσει ανοικτά. O Λαρσινός άδραξε την ευκαιρία για να στείλει τα δικά του ηχηρά μηνύματα.
Aναφέρθηκε στις καθημερινές άοκνες προσπάθειες των επιχειρηματιών προκειμένου να σταθούν όρθιοι σε αυτή τη δύσκολη περίοδο και απευθυνόμενος στους υπουργούς έκανε μια αγωνιώδη έκκληση: «Eίστε τα αποβατικά μας, φτιάξτε μας τους δρόμους και αφήστε εμάς τους επιχειρηματίες να ξανασηκώσουμε ψηλά την Eλλάδα». Aλλά και ως Kορίνθιος ζήτησε από τον παριστάμενο Xρ. Σπίρτζη, να αναλάβει το υπουργείο Yποδομών το φράγμα Aσωπού ώστε επιτέλους να προχωρήσει.
Mίλησε, όμως και για τους εργαζόμενους τόσο στον ιδιωτικό όσο και σε ένα μέρος του δημόσιου τομέα, και τη συμβολή τους, χαρακτηρίζοντάς τους ως τους πιο σκληρά εργαζόμενους Eυρωπαίους.
O ίδιος γνωρίζει από πρώτο χέρι και τα τρία ζητήματα που έθιξε. Tη σκληρή πραγματικότητα που βιώνει ο επιχειρηματικός κόσμος για να επιβιώσει και να σταθεί όρθιος.
H εταιρία του μπορεί τώρα να έχει γερές βάσεις, -«από μπετόν», όπως λένε πολλοί στον κλάδο-, αλλά στο «χρονολόγιο» της πορείας της, επί έξι δεκαετίες, πέρασε από φουρτούνες, έφτασε στο χείλος της χρεοκοπίας, αλλά κατάφερε να το ξεπεράσει και να γιγαντωθεί.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button