Ελλάδα

Πίστη σε στρατό και ΕΣΥ – Ποιους θεσμούς εμπιστεύονται οι Έλληνες και ποιοι είναι στη «μαύρη λίστα»

Μια πολύ ενδιαφέρουσα έρευνα διεξήγαγε η ΚΑΠΑ RESEARCH, η οποία αποτυπώνει την εμπιστοσύνη ή αντίστοιχα τη δυσπιστία των πολιτών στους θεσμούς της ελληνικής πολιτείας.

Στην πρώτη θέση βρίσκεται ο Στρατός με το 64% των ερωτηθέντων να απαντά ότι τον εμπιστεύεται «Πολύ/Αρκετά» και ακολουθεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας με 53%.

Αυτό που πραγματικά προκαλεί εντύπωση είναι πως οι παραπάνω είναι οι μοναδικοί θεσμοί που συγκεντρώνουν ποσοστό άνω του 50% και καταγράφουν θετικές αναφορές.

Αντίστοιχα, τεράστιο ποσοστό δυσπιστίας συγκεντρώνουν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, με το 91% των ερωτηθέντων να απαντά ότι τα εμπιστεύεται «Λίγο/Καθόλου» και μόλις το 9% να έχει θετική άποψη.

Τα ΜΜΕ είναι στην προτελευταία θέση της σχετικής λίστας, με τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις να έρχονται τελευταίες με 8% ποσοστό εμπιστοσύνης, αλλά 90% δυσπιστίας.

Χαμηλά στην κατάταξη βρίσκονται επίσης οι Συνδικαλιστικές Οργανώσεις ενώ ακολουθούν τα Πολιτικά Κόμματα και τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Η έρευνα διενεργήθηκε στο χρονικό διάστημα 24-25 Αυγούστου 2021 και οι ερευνώμενοι καλούνταν να απαντήσουν στο ερώτημα «Εσείς πόσο εμπιστεύεστε κάθε έναν από τους παρακάτω θεσμούς της ελληνικής πολιτείας;».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button