Αγροτικά

Πακέτο βοήθειας στους Αμερικανούς αγρότες ύψους 19 δισ. δολ. – Έως και 250.000 δολ. ανά αγρότη

Πακέτο βοήθειας ύψους 19 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που καλύπτει ένα ευρύ φάσμα γεωργικών δραστηριοτήτων στις ΗΠΑ, ανακοίνωσε την Τρίτη ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ. Σκοπός είναι να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού στις αγροτικές εκμεταλλεύσεις. Οι παραγωγοί μπορούν να αρχίσουν να έχουν πρόσβαση στις πρόσθετες ενισχύσεις από την επόμενη εβδομάδα.

Οι αγρότες που υπέστησαν απώλεια τιμής 5% ή μεγαλύτερη θα πληρούν τις προϋποθέσεις για άμεση ενίσχυση έως και 250.000 δολάρια ανά άτομο, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ.

«Στέκομαστε δυνατά στο πλευρό των αγροτών και των κτηνοτρόφων μας για άλλη μια φορά», δήλωσε ο κ. Τραμπ σε εκδήλωση του Λευκού Οίκου με εκπροσώπους των αγροτικών ομάδων, υπερηφανευόμενος ότι έδωσε περισσότερη ομοσπονδιακή βοήθεια στους αγρότες από οποιονδήποτε άλλο πρόεδρο: «Μπορείτε να φτάσετε μέχρι τον Αβραάμ Λίνκολν, για να δείτε ότι δεν υπάρχει άλλος πρόεδρος που να έχει μεταχειριστεί τους αγρότες σαν τον Τραμπ», είπε ο πρόεδρος.

Η πανδημία του κορωνοϊού έπληξε τους αγρότες, μια σταθερή εκλογική πελατεία του κ. Τραμπ που ταλαιπωρείται ήδη από συνεχόμενες χρονιές πτωτικών τιμών εν μέσω εμπορικού πολέμου του προέδρου με την Κίνα.

Το πρόγραμμα ενίσχυσης θα περιλαμβάνει γαλακτοπαραγωγούς, παραγωγούς κρέατος, καλλιεργητές φρούτων και λαχανικών και καλλιεργητών σόγιας και βαμβακιού.

Οι αγρότες θα λάβουν το 80% της πληρωμής μετά την έγκριση της αίτησής τους, την οποία μπορούν να υποβάλουν το συντομότερο δυνατόν στις 26 Μαΐου, σύμφωνα με το Υπουργείο Γεωργίας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button