Κόσμος

Πανάκριβη Ferrari έγινε στάχτη σε αυτοκινητόδρομο

Τραγικό ήταν το τέλος που είχε μια πανάκριβη Ferrari F430 σε δρόμο του Χονγκ Κονγκ, μετά την εκδήλωση φωτιάς. Παραμένουν αδιευκρίνιστα τα αίτια του συμβάντος.

Παρανάλωμα του πυρός έγινε τις πρώτες μεσημεριανές ώρες της Τρίτης (8/2) μία απαστράπτουσα μαύρη Ferrari F430 σε αυτοκινητόδρομο του Χονκ Κονγκ, προκαλώντας σημαντικά προβλήματα στην κυκλοφορία.

Το περιστατικό σημειώθηκε κονστά στο σύμπλεγμα τούνελ Shing Mun, γύρω στις 2.30 μ.μ., ενώ για την κατάσβεση της φωτιάς κινητοποιήθηκαν επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας, όπως και ένα ασθενοφόρο. Όταν, όμως, έφτασαν στο σημείο η Ferrari είχε γίνει ήδη στάχτη.

χονγκ κονγκ φωτιά Ferrari

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι δύο επιβάτες της F430 είχαν προλάβει να εξέλθουν από το όχημα, ενώ στη συνέχεια διακομίσθηκαν για προληπτικούς λόγους σε νοσοκομειακή μονάδα.

χονγκ κονγκ φωτιά Ferrari

Όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες, προτού γραφτεί ο τραγικός επίλογος για το πανάκριβο ιταλικό κομψοτέχνημα, αυτό κινούταν για αρκετά μέτρα στη λωρίδα εκτάκτου ανάγκης.

Φλόγες και μαύροι καπνοί είχαν περικυκλώσει τη Ferrari, με την ατμόσφαιρα να γίνεται αποπνιχτική.

Σε άλλες φωτογραφίες, φαίνονται και δύο άτομα (ένας άντρας και μία γυναίκα) – τα οποία ενδέχεται να ήταν οι επιβάτες της Ferrari – να στέκονται στην άκρη του δρόμου, παρακολουθώντας το μαρτυρικό τέλος του αυτοκινήτου.

χονγκ κονγκ φωτιά Ferrari

Για πολλή ώρα ο δρόμος έμεινε κλειστός, με την κυκλοφορία να αποκαθίσταται γύρω στις 3.30 μ.μ. Σημειώνεται, δε, ότι οι έρευνες της αστυνομικών αρχών για την εξακρίβωση των συνθηκών του συμβάντος συνεχίζονται.

Υπενθυμίζεται ότι η Ferrari παρήγαγε τη F430 μεταξύ 2004-2009, αντικαθιστώντας τη Ferrari 360.

Κινείται από έναν V8 βενζινοκινητήρα 4.308 κ.εκ. απόδοσης 490 PS στις 8.500 σ.α.λ. και 465 Nm ροπής στις 5.250 σ.α.λ., με την επιτάχυνση στα πρώτα 100 χλμ./ώρα να έρχεται σε λιγότερο από 4,0 δευτερόλεπτα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button