Πολιτική

Παναγιώτης Ε. Τζαβάρας: Τα κέρδη της Νέας Δημοκρατίας από το 14ο Συνέδριο

Είναι αλήθεια ότι σε σχέση με άλλους καιρούς, με άλλες εποχές, τα χρώματα και οι ετικέτες των παλιών κομματικών διαχωρισμών έχουν ξεθωριάσει. Όμως οι διαφορές των αντιλήψεων δεν καταργήθηκαν. Αντίθετα, υψώνονται ρωμαλέες σε νέα σύνορα. Έτσι το αναχρονιστικό σχήμα «αριστερά-δεξιά», μεταφέρεται στο δίλημμα «σταθερότητα ή περιπέτειες» και «πρόοδος ή οπισθοδρόμηση». Η αγάπη για μια σύγχρονη Ελλάδα μας κινητοποιεί. Η διαμόρφωση μιας δημιουργικής νέας ευρωπαϊκής ταυτότητας για τη χώρα μας, μας εμπνέει. Η πίστη στην κοινωνική δικαιοσύνη διαμορφώνει τελικά την πολιτική της ανάπτυξης για όλους, που αποτέλεσε το κεντρικό μας προεκλογικό σύνθημα και το οποίο υπηρετούμε με συνέπεια για μια Ελλάδα όπου η συλλογική ανάπτυξη και οι επενδύσεις αυξάνουν τον δημόσιο πλούτο από τον οποίο θα έχουν μέρισμα μετά κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνας.

Αυτή είναι η ταυτότητα της Νέας Δημοκρατίας, της μεγάλης λαϊκής Παράταξης με τη φιλελεύθερη σκέψη που τη θωρακίζει από το λαϊκισμό. Με προσανατολισμό στην αλήθεια που την καθιστά μια δύναμη πραγματισμού.  Με τη σκληρή δουλειά να βρίσκεται στο οπλοστάσιό της και με την ανανέωση των ιδεών να γίνεται γέφυρα που ενώνει επιτρέποντας να βαδίζουν δίπλα της όσοι συμμερίζονται τις επιλογές της ακόμα και αν είναι πέρα από τα δικά της τείχη.

Το 14ο Συνέδριο, ήταν το μεγαλύτερο Συνέδριο στην ιστορία της Παράταξής μας με την πιο πυκνή συμμετοχή. Με 2.500 συνέδρους και 6.000 παρατηρητές να περνούν τις πύλες του συνεδριακού κέντρου στα Σπάτα, που παρακολούθησαν που συνομίλησαν, που αντάλλαξαν απόψεις και εμπειρίες. Αυτό ήταν το πρώτο κέρδος αυτού του συνεδρίου.

Το δεύτερο κέρδος είναι ότι σε αυτό το Συνέδριο δεν κυριάρχησαν τα ίδια και τα ίδια κουρασμένα πρόσωπα μεγαλύτερης ηλικίας, οι συνδικαλιστές και οι υπερήλικες διαχρονικοί πρόεδροι των τοπικών επιτροπών, αλλά αντίθετα οι νεότερες παραγωγικές ηλικίες. Η πλειοψηφία των συνέδρων και παρατηρητών ήταν φρέσκα πρόσωπα, ενεργοί πολίτες με πολιτικές ανησυχίες που κατέκλυσαν τους χώρους του Συνεδρίου.

Το τρίτο κέρδος είναι ότι τέθηκε σε εγρήγορση ο κομματικός μηχανισμός και ορίστηκε το διακύβευμα των επόμενων εκλογών στο οποίο φάνηκε να συμφωνούν όλοι οι ομιλητές και που συνοψίζεται στην πολιτική σταθερότητα και στη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων με την πρωτιά και την αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας. Η Νέα Δημοκρατία δεν έχει ούτε ταυτοτικό ζήτημα όπως το ΠΑΣΟΚ, ούτε οργανωτικό όπως ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το τέταρτο κέρδος είναι ο καθαρός οδικός πολιτικός χάρτης για το επόμενο διάστημα και μέχρι τις εκλογές του 2023, με τέσσερις βασικούς σταθμούς, όπως τους περιέγραψε στην ομιλία του ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης. Η έξοδος της χώρας μας από την τελευταία φάση της ενισχυμένης εποπτείας μέσα στο καλοκαίρι, η είσοδος στη συνέχεια και η αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, η τόσο σημαντική πράσινη μετάβαση και οι μεταρρυθμίσεις που υπολείπονται στο εσωτερικό πεδίο.

Στο 14ο  Συνέδριο έγινε πλέον σαφής με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, η πολιτική κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας, η οποία δεν είναι μόνον πολιτική και δημοσκοπική, αλλά κυρίως κοινωνική. Είδαμε χιλιάδες πολίτες να συμμετέχουν σε πολιτικές διαδικασίες είτε ως απλοί παρατηρητές είτε ως σύνεδροι και να το διαφημίζουν με περηφάνια στα social media, σε αντίθεση με άλλες εποχές όπου η συμμετοχή σε πολιτικές διαδικασίες και κόμματα ήταν κοινωνικά απαράδεκτη. Εάν σε αυτό συνυπολογίσουμε τις σύγχρονες τεχνολογικές εφαρμογές που χρησιμοποιήθηκαν στο Συνέδριο όπως και η ηλεκτρονική ψηφοφορία, διαπιστώνεται εύκολα ότι το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας εκσυγχρονίζεται στην πράξη, αντιλαμβανόμενο τα μηνύματα της νέας εποχής.

Η Νέα Δημοκρατία, λοιπόν, δυναμώνει τον ενωτικό και ανανεωτικό της χαρακτήρα.  Απευθύνεται στη δημόσια ζωή ως το προοδευτικό κεντροδεξιό φιλελεύθερο κόμμα όπου θα συγκλίνουν όλα τα ρεύματα που αναζητούν μια χώρα με ανάπτυξη για όλους. Και θα διεκδικήσει την αυτοδύναμη Κυβέρνηση, όχι ως μια απλή κομματική σκοπιμότητα, αλλά ως εθνική αναγκαιότητα για την αυτοδύναμη Ελλάδα που χρειαζόμαστε σε αυτούς τους ταραγμένους καιρούς, δίπλα σε κάθε πολίτη.

Δρ Παναγιώτης Ε. Τζαβάρας

            Γενικός Συντονιστής Κομματικών Οργανώσεων

Νέας Δημοκρατίας Περιφέρειας Πελοποννήσου

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button