Αθλητικά

Παναθηναϊκός – Κάτι καλό γίνεται, κάτι λείπει

Τα αποτελέσματα στα φιλικά έχουν μικρή σημασία. Αυτό που μετρά είναι ο βαθμός αφομοίωσης των στοιχείων που βάζει ο προπονητής. Ο Παναθηναϊκός έδειξε ότι κάτι καλό δημιουργείται, όμως ταυτόχρονα κάτι λείπει, για να είναι πλήρης.

Πάμε στα καλά. Από μέρα σε μέρα, οι Πράσινοι ήταν καλύτεροι. Βελτιωμένοι σε σχέση με τον αγώνα με την Παρτιζάν, οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη. Έπαιξαν με… άλλο αέρα, είχαν μεγαλύτερο κίνητρο. Ακόμα και σε φιλικό, οι πρωταθλητές Ευρώπης είναι… πρωταθλητές Ευρώπης.

Ο Πρίφτης έχει δείξει ιδιαίτερη προσοχή στον τομέα των ριμπάουντ. Με ομάδα η οποία έχει έφεση στην ταχυδύναμη, έδειξε δυνατός και στους δύο αγώνες, στον τομέα των ριμπάουντ. Βεβαίως, εκεί δεσπόζει η μορφή τού Γιώργου Παπαγιάννη. Αν συνεχίσει έτσι, του χρόνου θα είναι στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Σαφέστατα, ο αγώνας με την Αναντολού Εφές δεν αποτελεί κριτήριο. Οι Τούρκοι έπαιξαν με… μισή ομάδα, ο Αταμάν έδωσε χρόνο στους νεαρούς. Δεν παύει, όμως, να είναι καλή η συνολική εικόνα. Το credit είναι ότι υπάρχει βούληση από τον κόουτς Πρίφτη να πασάρουν όλοι την μπάλα, να πηγαίνουν όλοι στα ριμπάουντ, να παλεύουν στην άμυνα.

Υπάρχουν και ζητήματα προς επίλυση. Αλίμονο να μην υπήρχαν. Η αστάθεια και τα λάθη από τους περιφερειακούς αναδεικνύουν την ανάγκη εύρεσης πόιντ γκαρντ. Ο Πέρι είναι εξαιρετικός για… δεύτερος, όπως κι ο Μέικον στο «2». Δεν είναι καλοί για πρώτοι.

Απέναντι σε μια ομάδα κι έναν προπονητή που έβαλε προβληματισμούς, ο Παναθηναϊκός χρειάστηκε αρκετό χρόνο προσαρμογής. Αυτό είναι λογικό, για τη χρονική στιγμή, είναι ταυτόχρονα και πρόβλημα.

Ο Νέντοβιτς θέλει την μπάλα στα χέρια, θέλει να γίνει ηγέτης, αρκεί να μην αφεθεί να κάνει ό,τι θέλει, υποτιμώντας τους υπόλοιπους. Ο Πρίφτης πρέπει να το ελέγξει. Παράλληλα να προσέξει, καθώς οι αλλαγές στη θέση του πόιντ γκαρντ έδειξαν ότι θέλει να δείξει πως είναι το αφεντικό. Άλλο διαχείριση (στα δύσκολα) κι άλλο εγωισμός. Λεπτή η ισορροπία…

Στο τέλος της ημέρας, ένα απλό τουρνουά ήταν. Στα… κανονικά ματς κρίνονται όλα κι όλοι. Ό,τι κι αν συγκρατήσετε, είναι εμφανής η διαφορά σε σχέση με πέρυσι. Η αποτυχία της επιλογής Κάτας είναι το πρώτο αβαντάζ του Πρίφτη. Συνάμα κι η πρώτη εμφανής διαφορά προς το καλύτερο για τον Παναθηναϊκό.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button